Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

3e AaltenDagen AaltenWagen

3e AaltenDagen AaltenWagen

De AaltenDagen

Een gevarieerde zomer lifestyle en streek markt, een grote kinderrommelmarkt, leuke straatacts, het spectaculaire kratten stapelen, dans op het podium, livemuziek op de avond en heel veel bruisende gezelligheid. Dat zijn de AaltenDagen.

Achterhoekse Gastvrijheid

Dat de Achterhoek gastvrij is, dat is allang bekend en tijdens de AaltenDagen op de donderdagen 1, 8, 15 en 22 augustus probeert de gemeente Aalten die gastvrijheid extra te benadrukken. Nu zijn de AaltenDagen met zo’n acht- tot tienduizend bezoekers nog steeds erg in trek. Met de komst van meer bed & breakfasts, boerderij- en minicampings is ook het aantal toeristen toegenomen. Om al deze toeristen de mogelijkheid te geven om de Aaltendagen te bezoeken, heeft de organisatie ervoor gekozen om vier thema donderdagen te organiseren waarop men de AaltenDagen kan aandoen. Hierdoor versterkt het thema elke donderdag

Uitgebreid Programma en Activiteiten

De AaltenDagen hebben een uitgebreid programma, zo is er op iedere AaltenDag de weekmarkt van 8:00 tot 12:00 uur en de bekende braderie start vanaf dit jaar ’s morgens om 15:00 uur tot 21:00 uur. Op deze braderie staan rond de 85 standhouders die een uitgebreid assortiment aan artikelen aanbieden.

Ook de winkeliers hebben tijdens de braderie extra aanbiedingen die zij uitstallen voor hun winkel. Daarnaast is een AaltenDag niet compleet zonder de alom bekende grote kinderrommelmarkt, waar elke week weer meer kinderen hun speelgoed of andere artikelen verkopen. Op basis van het uitgelichte thema zijn er tal van activiteiten waar verenigingen, buurten en bedrijven op in springen. Zij laten zich inspireren door het thema en zullen de bezoekers meenemen in hun reis vaan streekgebonden workshops tot multiculturele activiteiten en van sportieve uitdagingen tot aan kunstvormige bijzonderheden.

Vrije toegang

Overal is de toegang op iedere AaltenDag vrij toegankelijk. Veelal livemuziek in de cafés en ook DJ’s brengen het publiek in opperbeste stemming. Elke AaltenDag wordt ook afgesloten met een live act vanaf 20:00 uur op de Markt. Voor een ieder wat wils. Tevens is er aan de inwendige mens gedacht. Bezoekers kunnen terecht bij verschillende horecagelegenheden en er zijn volop eetkraampjes aanwezig.

Organisatie en Standhouders

De organisatie van de AaltenDagen is in handen van ‘Stichting Aalten Promotie’ (SAP). De marktkramen en organisatie van de markt gaat via ‘Apeldoorn2000’. Kijk voor meer informatie op www.aaltendagen.com

Vier de leukste donderdagen in Aalten!
Een muzikaal en theatraal spektakel in het centrum van Aalten. Marktkramen gevuld met koopwaar, afgewisseld met straattheater, muziek en de kinderrommelmarkt. Leuk voor jong en oud!
Tijdens de 4 AaltenDagen zijn door het hele dorp prachtige straatacts te zien. Voor kinderen zijn er volop activiteiten.