Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

AFM Hulpweek

FM organiseert actie voor Stichting GUV Goede Doelen Fonds.

Zaterdag 12 mei ’18 werd tijdens een live-uitzending bij AFM, de lokale omroep voor Aalten en Dinxperlo het nieuwe actiedoel bekendgemaakt. De twee voorgaande acties stonden in het teken van AFM Kinderhulpweek en waren uitermate succesvol. In 2016 was de opbrengst € 16.104,- in 2017 liefst: 52.814,-. Benito Muller en Marco van Lochem: “dit jaar staat de actie voor de Stichting GUV Goede Doelen Fonds”.

Dit fonds richt zich op humanitaire actviteiten en/of evenementen in het werkgebied van de GUV (Gelderse Uitvaart Verzorging). Dit is een behoorlijke regio omvattende de gemeenten Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek. Bij dit actiedoel moet je denken aan mensen die het moeilijk hebben zoals ouderen, kinderen die armoede kennen, mensen die eenzaam zijn, zieken of mensen die een moeilijke periode achter de rug hebben. Benito en Marco noemt een voorbeeld: “een buurthuis wil voor eenzame ouderen een diner organiseren. Daar kan het fonds een bijdrage aan leveren”.

AFM heeft een gesprek gehad met Bert van Asselt, directeur van de GUV. Hij heeft toestemming van zijn stichting voor deze actie gekregen. Er wordt door het GUV een eigen stichting hiervoor opgericht, onafhankelijk van de uitvaartverzorging. De GUV wil datgene wat men sponsort wat meer structureren Bert van Asselt liep al langer met het idee om een Goede Doelen Fonds op te richten. Het Fonds wordt pas in 2019 operabel. De actieweek van AFM past hier prima in, want de actieweek wordt pas gehouden in de week van 18 tot en met 22 december ’18. De actie wordt weer gehouden bij Partycentrum ‘t Noorden. Deze hebben hun medewerking weer spontaan toegezegd. Vast item is weer een veilingavond onder leiding van veilingmeester Jan Breukelaer, bekend als ‘Schurink-Jan’. De slotavond wordt verzorgd door Gilbert van Zolingen.

Naast geldbedragen zijn kerstpakketten van harte welkom voor ouderen en eenzamen. Bedrijven kunnen hiervoor contact opnemen met AFM. Medio november ’18 wil men al iets opzetten om de actie te promoten, bijvoorbeeld een optreden door een leuk bandje. Dit om de actie te ondersteunen in het voortraject. Benito en Marco: “we moeten deze actie samen dragen. Sociale hulp welke mensen kunnen geven, et goede doel werd zaterdagmiddag in de uitzending van AFM bekendgemaakt. Flyers en posters worden nog ontworpen, Hiervoor brengen de medewerkers hun dank alvast uit aan Benny Lammers van lammersDtp. Benito Muller, Joey Muller, Marco van Lochem en Patrick Vonk,: “we zijn Benny Lammers hiervoor zeer erkentelijk”.

Tijdens een speciale uitzending op 12 mei zijn door vrijwilligers meer dan 40 gezinnen blij gemaakt met een boodschappen pakket, dit om de actieweek 2017 helemaal te kunnen afsluiten en om ons op te gaan maken op december 2018.

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Goed doel: GUV Goede Doelen Fonds.
Uitleg: