Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Beleefweekend IVN

In het weekend van 1, 2 en 3 oktober 2021 gaat de eerste editie van het Beleefweekend Aalten van start. Het Beleefweekend betrekt inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen bij de prachtige (natuur)parels van de gemeente. Een weekend vol activiteiten waarbij iedereen op een actieve manier kennis maakt met al het moois van Aalten en waarbij de koppeling tussen natuur en recreatie centraal staat.
De website voor inschrijving van alle activiteiten volgt hier snel.

’t Noorden verzorgt een Workshop Schapen Drijven

13:30 uur ontvangst met koffie en krentenwegge waarna de workshop zal starten om 14:00 uur. Ongeveer 2 uur lang zal het Schapen Drijven duren met een toelichting op het ras Border Collie, schapen, schapendrijven als werk én als sport. Tevens gaan de deelnemers in groepjes de schapen over een parcours drijven, voorzien van enkele hindernissen. Daarnaast zal er geregeld tijdens de workshop een Border Collie ingezet worden om een wedstrijdparcours te lopen, praktische onderdelen van het werken met schapen te demonstreren en uiteraard voor de jonge deelnemers, knuffelen met de Border Collie.

Samen met de groep in de buitenlucht aan de slag met een kudde schapen en een border collie hond. Schapendrijven is bij uitstek een activiteit samen te doen met een groep. Een teambuildingsactiviteit. De workshop wordt verzorgd door ervaren lokale schapendrijvers: Kevin & Nicole Winterswijk.

In deze workshop komen plezier en inzicht op een natuurlijke manier bij elkaar, u zult aangenaam verrast zijn. Kledingtip: kleed je alsof je in de tuin gaat werken. Trek in de winter extra warme kleding aan zoals sjaal, muts, dikke sokken en schoeisel met een dikke zool.

Zaterdag 2 oktober 2021
13:30 uur ontvangst met koffie en krentewegge
14:00 uur aanvang Workshop Schapendrijven
16:00 uur einde en mogelijkheid tot afsluitende borrel of hapje eten (op eigen kosten)

Zondag 3 oktober 2021
13:30 uur ontvangst met koffie en krentewegge
14:00 uur aanvang Workshop Schapendrijven
16:00 uur einde en mogelijkheid tot afsluitende borrel of hapje eten (op eigen kosten)

Reserveer op tijd want vol = vol