Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Ein Abend der Volksmusik

Ein abend der Volksmusik

“Ein Abend der Volksmusik” in Aalten

Liefhebbers van Egerländer- en Bohmische blaasmuziek, Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers kunnen op zaterdag 26 oktober weer genieten tijdens ‘Ein Abend der Volksmusik’ in Aalten.

Een nonstop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden. Dat de Duitstalige Volks- en Schlagermuziek een steeds grotere populariteit geniet blijkt wel uit de grote belangstelling tijdens het Frühschoppen op kermissen, volks- en oktoberfeesten en speciale thema-avonden zoals “Ein Abend der Volksmusik”.

“Ein Abend der Volksmusik” in Aalten

Die Slingetaler presenteren dit evenement in Aalten alweer voor het zesde jaar. De vijf voorgaande edities waren zeer succesvol met uitverkochte zaal. Door de zaalindeling met publiek aan tafels en twee podia kunnen de twee orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop muziekprogramma wordt geboden en “gemütlichkeit” een belangrijk onderdeel is van de avond. Voor iedereen die een kaartje koopt is een zitplaats beschikbaar.

Die Slingetaler

Het orkest bestaat dit jaar alweer 12 jaar en kan terugkijken op veel succesvolle optredens in de Achterhoek en daarbuiten. De zes heren en twee dames brengen Alpenländische volksmuziek, Duitse Schlagers, nummers met Achterhoekse teksten, country en Nederlands- en Engelstalige evergreens, af en toe voorzien van een “Alpenländisch sausje”, waardoor een zo breed mogelijk publiek wordt bereikt. Mede door de inzet van de twee technici voor licht en geluid een succesformule, gezien de altijd positieve reacties tijdens en na een optreden.

Gastorkest
Ook dit jaar is er weer een gastorkest uitgenodigd, Borchländer Musikanten uit Borculo, een enthousiaste kapel die al vele jaren meedraait in de wereld van de Egerländer Blaasmuziek.

De avond, op zaterdag 26 oktober, begint om klokslag 19.30 uur en zal rond middernacht worden afgesloten. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Partycentrum ‘t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, tel: 0543 427551

en Primera Aalten, Bredevoortsestraatweg 8.

De kaarten kosten € 8,- in de voorverkoop en € 10,- ’s avonds aan de zaal.

Ook zijn kaarten te bestellen via de website: www.slingetaler.nl