Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Geannuleerd - Gerard Tebroke Memorialloop - GTM-loop

’t Noorden 1 & 2 kilometer Kidsrun
Wat is er voor kinderen nu mooier dan hardlopen door het centrum van Aalten en aangemoedigd worden door ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden?

De korte Kidsrun die om 16:30 uur van start gaat, is een wedstrijd voor kinderen tot en met 9 jaar. De jongens en meisjes gaan tegelijk van start. Na het vertrek slingeren de jongste talenten in een ronde met een lengte van 1000 meter door het gezellige centrum van Aalten. Via een schitterend parcours worden de kids via de sfeervolle markt naar de finishlijn geschreeuwd!

Om 16:45 uur wordt het startschot gelost voor de deelnemers aan de lange Kidsrun (2000 meter). Jongens en meisjes van 10 tot en met 15 jaar gaan deze uitdaging aan in de wedstrijd. Het parcours is gelijk aan de korte run, maar wordt 2 keer afgelegd.

GUV 3 kilometer Scholierenrun
AVA`70 en Christelijk college Schaersvoorde hebben met succes de samenwerking gezocht, om leerlingen aan het hardlopen te krijgen.

De wedstrijd is speciaal voor de deelnemers aan de hardloopclinic en vormt daarmee ook een mooie finale van de scholieren van het Christelijk College Schaersvoorde. In samenwerking met AVA`70 werken ruim 300 eerste-, tweede- en derde klassers in aanloop naar de wedstrijd een hardloopprogramma af, gedurende 8 weken. Tijdens de gymlessen wordt hier volop aan gewerkt. Het doel is om te bewegen, maar zeker ook om mee te doen aan de GUV Scholierenrun. De leerlingen zullen erg goed herkenbaar zijn, want ze ontvangen voor de wedstrijd een speciaal ontworpen hardloopshirt, dat ze na afloop mogen houden.

De deelnemers krijgen een prachtig parcours voorgeschoteld van 3 ronden van 1 kilometer. Na de start op de sfeervolle Markt, gaat het al slingerend door het centrum van Aalten met als hoogtepunt de passage dwars door café Leuven. En dat dus 3 keer…. Daarna gaat het richting de finish, waar het applaus wacht en na de finish een fraaie medaille.

5 Kilometer GUV Businessrun
Voor het vijfde maal vindt in 2020 gelijktijdig met de 5 Kilometer Sorba Run ook de 5 Kilometer GUV Businessrun plaats. Minimaal 3 lopers en maximaal 5 lopers of loopsters vormen een team, die namens een bedrijf of instelling deelnemen aan de wedstrijd. De tijden van de 3 snelste lopers tellen mee voor het eindklassement. Er zijn mooie bekers voor de 3 snelste teams van de bedrijvenloop te winnen.

De 5 Kilometer Sorba Run en GUV Businessrun vormen ook tijdens de 19e editie een mooie afsluiter van het Aaltense hardloopspektakel.

5 Kilometer Sorba Run
Om 19:15 staat als laatste onderdeel op het programma de 5 Kilometer Sorba Run.

Het peloton lopers en loopsters zal gelijk vanaf het begin een lang en kleurig lint vormen door het centrum van Aalten. Om exact aan de afstand van 5 kilometer te komen, zal de start plaatsvinden in de Kerkstraat ter hoogte van het Kruidvat. Van daaruit gaat het richting de Markt waar de atleten kunnen rekenen op het applaus van het aanwezige publiek. Na de aanloop van 1 kilometer volgen 2 ronden van 2 kilometer met telkens de passage op de Markt waar speaker Bert Pessink de prestaties een boost zal geven met zijn deskundige en motiverende commentaar. Het belooft een pittige wedstrijd te worden voor de deelnemers, met de beruchte kasseienstroken en het heuvelachtige parcours.

10 Kilometer Ducona Run
Om 18:00 uur klinkt het startschot voor de 10 Kilometer Ducona Run voor wedstrijdatleten en recreanten.

De deelnemers leggen 5 ronden af en komen dan ook 5 keer over de Markt. Het parcours is pittig door de hoogteverschillen en het vele bochtenwerk. Toch is het wel een heel erg snel traject gezien de ijzersterke tijden die er de afgelopen jaren gelopen zijn. De atleten en atletes kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het publiek langs de route en zeker ook van speaker Bert Pessink.

De organisatie hoopt ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld te kunnen presenteren en hoopt dat de atleten en atletes het publiek een prachtig stukje topatletiek zullen laten zien. De 10 Kilometer Ducona Run belooft een prachtig spektakel te worden, met 5 doorkomsten op de sfeervol ingerichte Markt!

Inschrijven? Klik hier!