Groepsuitjes
en Activiteiten

Groepsuitjes & Sportieve activiteiten

’t Noorden is prachtig gelegen en heeft als groot pluspunt een zonnig en ruim terras waar veel gebruik van wordt gemaakt. ’t Noorden is gelegen aan een populaire wandel- en fietsroute en dat brengt veel gasten naar de historische uitspanning dat al sinds 1866 bestaat. Het restaurant heeft een prachtige afgesloten speeltuin en volop parkeerruimte voor de gasten. Het terras staat vanaf 2019 in de terras top100 van Nederland opgenomen door de goede kwaliteit en Achterhoekse gemoedelijkheid.

Voor het komende jaar heeft het team van ’t Noorden het plan opgevat om de gasten nog iets extra’s te bieden. Op een aantal kilometer afstaand, in het oostelijkste puntje van de Achterhoek ligt het “Nationaal Landschap Winterswijk.” Dit stille bosgebied tegen de Duitse grens kent een lange en rijke historie. In de middeleeuwen was het plaatsje Bredevoort een belangrijke stad. Tegenwoordig is Winterswijk de grootste plaats in het gelijknamige gebied. Het cultuurhistorische centrum van Bredevoort geniet een beschermde status. Daarnaast heeft Aalten een rijke geschiedenis wat betreft onderduikers in de Tweede Wereld oorlog. Hiervoor is een bezoek aan het Nationaal Onderduik Museum goed te combineren voor groepen.

Dit jaar gaan we starten met verschillende groepsuitjes, we worden het startpunt van scootertochten, kickbikeroutes, Archery Attack, Bubbelbal, Ebero E-Bikes. Deze kleinere groepen kunnen gebruik maken van diverse eet en drink arrangementen in bijvoorbeeld de nieuwe zaal: DE HEERENKAMER (vanaf maart 2020) of één van de andere 4 feestzalen. Ook is het mogelijk om kleiduiven te schieten en worden er verschillende fiets- en wandelroutes uitgezet. Dit laatste doen we samen met de verschillende VVV’s hier in de streek.

Pub quiz


Prijs: € 195,-

Prijs: € 195,- (tot 20 personen) – Meer dan 20 personen: € 9,75 p.p. | Duur: 1,5 à 2 uur

Wie durft? Deel de groep op in teams van 4,5, of 6 personen en ga de uitdaging aan! In zes á acht rondes krijgen deelnemers vragen over eten, drinken, muziek, film, televisie en foto’s op zich afgevuurd. De enige echte Noorden-Pubquiz-master zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en de scores worden genoteerd.

Sumo worstelen


€10,- p.p. - €15,- p.p.

5 t/m 20 personen €15,- p.p. | 21 of meer personen €10,- p.p. Tijdsduur: 2,5 uur

Sumoworstelen, een spectaculaire Japanse vechtsport, leuk om te doen en leuk om te zien. Twee mensen krijgen een pak aan dat wordt opgeblazen en vechten vervolgens met elkaar. Er wordt gebruik gemaakt van helmen en een mat. De gasten maken een kring om de mat om de vechtenden op de mat te houden en om aan te moedigen.

Boogschieten


€ 120,- per baan

Tijdsduur: 2,5 uur.

Een leuke en sportieve activiteit, die geschikt is voor jong en oud. Het spel vereist wel enige concentratie en zelfbeheersing van de deelnemers! Onder de hoede van een wedstrijdbegeleider krijgt u een workshop handboogschieten, en aansluitend een competitie.

Hoeveel banen? Ons advies is maximaal 15 personen per baan per uur. (voorbeeld: 2 banen a 2 uur x 15 pers. = max. 60 pers.)

Molen excursie


Prijs op aanvraag

Molen Gunnewick ‘De Vier Winden’ uit 1862. Tijdens een boeiende rondleiding van ongeveer een uur in de oude molen gaat u terug in de tijd. Een mooie en leerzame activiteit, die mogelijk is in combinatie een borrel of buffet.

Zonder vervoer (bereikbaar met de fiets; afstand 7 km) Prijs € … met vervoer van huifkar (vanaf 10 personen) – Datum in overleg met Molenaar.

Archery Attack


€16,50 p.p. vanaf 10 personen. Duur: 1 à 2 uur

Speel de Hunger Games in het echt!

Archery Attack is de nieuwste teamsport in Nederland. Gewapend met een handboog en speciale rubber-pijlen (pijlen met een zachte rubberen ‘punt’) ga je in twee teams de strijd met elkaar aan. Archery Attack is een combinatie van boogschieten, paintball en trefbal. Heb je een groep van 20 personen dan is het fantastisch om 10 tegen 10 te spelen. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen boog en een aantal pijlen in het begin. Van hieruit gaat het spel pas echt beginnen. Omdat de pijlen een zachte rubberen punt hebben is Archery Tag heel veilig maar wat het zo spannend maakt is de snelheid waarmee er geschoten kan worden. Het verstoppen en ontwijken van pijlen die van alle kanten om je heen vliegen is werkelijk waar fantastisch! Voordat de spellen beginnen krijg je eerst uitleg over het boogschieten en de spelvarianten door één van onze ervaren werknemers.

Dartvoetbal


2 uur: €150.00 | 4 uur: €200.00 | 8 uur: €250.00

Wie heeft de beste traptechniek van je team of je club?

Probeer samen met je team en clubgenoten eens 180 te scoren met je voeten. Mocht je nu niet zo goed zijn met je voeten dan kun je het uiteraard ook proberen met een tennisracket en een tennisbal of je probeert een bal op de triple 20 te gooien met je handen. Alle sporters die denken over een dodelijke precisie te beschikken van het gooien, slaan of trappen van een bal kunnen met Dart-Voetbal hun kwaliteiten testen. Naast de officiële dart vormen zoals 501 naar 0 met dubbel uit kan je ook simpelweg de hoogste score halen van jouw groep.

Bubbelbal


€16,50 p.p. vanaf 10 personen. Duur: 1 à 2 uur

Bij Bubbelbal krijg je een grote met lucht gevulde plastic bal om je heen die als stootkussen dient. Aangezien je je armen niet kunt gebruiken bij het vallen, zal dit worden opgevangen door de opgeblazen Bubbelbal. Bij Bubbelbal gaat het niet om de prestaties, maar om het plezier dat je met elkaar beleeft. Met de Bubbelballen kun je een partijtje Bubbelbal spelen, maar je kan ook over de kop rollen of tegen elkaar op botsen. Door de vele botsingen die je onderling maakt staat Bubbelbal garant voor spektakel, hilarische momenten en vele lachende gezichten. Naderhand zal er ook met plezier worden nagepraat over de activiteit.

E-Chopper huren


2 uur € 35,- | 2,5 uur € 40,- | 3 uur €45,-

Verken de Oost Achterhoek!

Het maakt niet uit hoe je hem wilt noemen, een E-scooter, chopper, elektrische scooter of choppie. De stoere E-chopper heeft een extra breed stuur en extra brede banden, kom snel langs en probeer hem uit! De bikes hebben een actie-Radius van 60km en gaan +/- 25 km per uur.

Rij op de stoere E-Chopper door de mooie omgeving van het Oosten van het land en geniet daarbij in alle stilte. Kies voor vertrek uit een van onze vele routes die jullie 2 of 3 uur de natuur laat zien. Er is natuurlijk onderweg ook nog tijd voor een pauze, dat kan buiten zijn of op een terrasje in een van de gezellige dorpjes. Je eigen route volgen is natuurlijk ook mogelijk.
Maak je uitje compleet met een van onze extra’s: Begin de dag voor het rijden met een ontvangst, een kopje koffie/thee met appelgebak of warme chocolademelk met iets lekker erbij. Of toch liever de dag eindigen met borrels en ballen? Dat kan plaats vinden op ons terras, in huiskamersetting of in onze serre. Sluit de dag op een gezellige manier af na de mooie tocht met de E-Chopper.

Schapen drijven


vanaf 10 personen

€185,- per workshop met 10 personen.

Workshop schapendrijven; 10 deelnemers € 18,50 per deelnemer
Workshop schapendrijven; vanaf 20 deelnemers € 300,00 vaste prijs
Prijzen inclusief btw, transport en begeleiding.
Heerlijk buiten in de vrije natuur, in het weiland tegenover ’t Noorden is een parcours uitgezet.

De workshop zal ca. 2 uur in beslag nemen en bestaat uit een toelichting op het ras Border Collie, schapen, schapendrijven als werk én als sport. Tevens gaan de deelnemers in groepjes de schapen over een parcours drijven, voorzien van enkele hindernissen. Daarnaast zal er geregeld tijdens de workshop een Border Collie ingezet worden om een wedstrijdparcours te lopen, praktische onderdelen van het werken met schapen te demonstreren en uiteraard voor de jonge deelnemers, knuffelen met de Border Collie.

Samen met je groep in de buitenlucht aan de slag met een kudde schapen en een border collie hond. Schapendrijven is bij uitstek een activiteit samen te doen met een groep. Een teambuildingsactiviteit. De workshop wordt verzorgd door ervaren lokale schapendrijvers: Kevin & Nicole Winterswijk.

In deze workshop komen plezier en inzicht op een natuurlijke manier bij elkaar, u zult aangenaam verrast zijn.

Kledingtip: kleed je alsof je in de tuin gaat werken. Trek in de winter extra warme kleding aan zoals sjaal, muts, dikke sokken en schoeisel met een dikke zool.

Vogelschieten / Koningschieten


Prijs: € 160,00

met vogel en begeleiding - Duur: 1,5 à 2 uur

Bij het Koningschieten is het de bedoeling dat u met een geweer een houten vogel uit een hoge paal of boom schiet. Koningschieten wordt daarom ook wel vogelschieten genoemd. Dit klinkt misschien gevaarlijk, maar omdat het geweer zelf ook vast aan een paal zit, is het veilig voor jong en oud. Er wordt om de beurt geschoten door de deelnemers en degene die dit het beste doet, wordt als winnaar gehuldigd. Deze huldiging is bijzonder op zich, want de beste schutter wordt gekroond als de koning of koningin.

Koningschieten is een rustige activiteit die u lekker in de buitenlucht kunt doen. Ontspannend maar fanatiek, want bij velen komt het jacht instinct naar boven tijdens dit schuttersfeest.

Deze set bestaat uit: kogelvanger, geweerstandaard, 4,5mm luchtbuks en één doosje kogeltjes (500stuks). Schietstandaard (kogelvanger) heeft een hoogte van 7 meter.

Kegelen


Vanaf € 10,00 per uur
Kegelbaan per baan € 10,00 per uur
4 kegelbanen € 36,00 per uur

Schieten


Schietkaart € 1,00 per stuk
Begeleiding van schietvereniging D.S.V. www.dsvaalten.nl € 50,-

Kopspijkers


Prijs: € 175,00

Duur: 1,5 à 2 uur

Deze show staat dan ook in het teken van de spijkers, de hamers en mokers en natuurlijk niet te vergeten: het grote houtblok! Tijdens deze avond de quizmaster zich wanen in de rol van Jack Spijkerman… Het gezelschap zal in verschillende groepen worden gedeeld, waarna de groepen tegen elkaar gaan strijden in een halve competitie. Wie het snelst de spijkers in het hout weet te slaan is de winnaar en wint een punt. De groep die de meeste punten aan het einde van de avond heeft weten te bemachtigen, zal een kleine voorsprong hebben in de finaleronde. In deze ronde hebben de groepen nog een laatste kans op de eindoverwinning. De slagen kunnen ‘verdiend’ worden door vragen goed te beantwoorden, opdrachtjes te voltooien en door het rode draadspel te winnen. Een voorbeeld van een vraag die u kunt verwachten deze avond is de volgende stelling: “Bezit de man een orgaan die acht keer in omvang kan toenemen?”. Deze moet u dan met ‘juist’ of ‘onjuist’ beantwoorden, waarnaar natuurlijk een korte toelichting volgt. Wat het rode draadspel precies inhoudt is nog een verrassing, maar dit zal snel genoeg tijdens de avond duidelijk worden!

Tijd is geld show


Prijs: € 175,00

Duur: 1,5 à 2 uur

Iedereen kent het wel. Tegenwoordig is het rennen, vliegen, vallen en weer opstaan, zoals Herman van Veen al vertolkte in één van zijn liedjes. “Tijd is geld” is een uitdrukking die bij menig zakenlied op het voorhoofd gedrukt staat. Elke seconde kan er geld verdiend worden. Dit is ook het geval bij de Tijd Is Geld Show. Diverse spellen zullen afgewerkt worden in groepsverband, waarbij de tijdsfactor een grote rol speelt.

Bij tijdsnood worden de meeste fouten gemaakt en dit zorgt altijd voor hilarische momenten. Na de intelligentietest, die bol staat van de ‘instinkers’, zullen spelletjes gespeeld worden waarbij een beroep wordt gedaan op bijvoorbeeld de neus, de kin en de buik. Met eenvoudige materialen, zoals luciferdoosjes, ballonnen, elastiekjes en tennisballen wordt er heel wat (leed)vermaak teweeg gebracht.

Het (nep)geld dat verdiend wordt door de diverse groepen, wordt aan het einde van de show opgeteld. De winnaar van de show ‘kan’ weleens naar huis gaan met een ware geldprijs, die op kan lopen tot een zeer aannemelijk bedrag! De lachspieren zullen flink aan het werk worden gezet bij deze spelshow, die dan ook uitermate geschikt is voor vrijwilligersfeesten, vrijgezellenfeesten, familiefeestjes en teamuitjes. Doelstelling van de Tijd Is Geld Show is een gezellige, ongedwongen avond te hebben, waarbij plezier bovenaan staat.

Casino avond


Prijs: € 100,- per tafel

Duur: 2 uur

Spanning ten top op de roulettetafel of de blackjacktafel. Een prima avond in stijlvolle sfeer en vol gezelligheid. Natuurlijk zijn het de croupiers die u van harte welkom heten in het Las Vegas van Aalten.

Het spel wordt door een van onze croupiers uitgelegd. Ieder van u ontvangt de nodige Euro´s waarmee deze avond gespeeld kan worden. Om te voorkomen dat u direct bij ons de deur weer uitloopt zijn het echter wel nep-euro´s! Achter de tafels vindt u ervaren croupiers die het spel rustig spelen en al uw vragen beantwoorden. De bedoeling is dat u aan het einde van de avond zoveel mogelijk geld gewonnen hebt, dan wel overgehouden. Dan volgt de veiling, die op een leuke wijze door de casino gastheer gebracht wordt.

Met uw gewonnen geld kunt u bieden op de meest fantastische kavels die in de verkoop gaan. Voor de prijsjes van de veiling dient men zelf te zorgen. Bijvoorbeeld  een zak drop, een pot pindakaas, zak uien (reis naar Wenen) theedoek pakket, enz. +/- 10 prijzen meenemen

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Dinsdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

Dagelijks geopend

van 11.00 - 20.00 uur

Woensdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@het-noorden.com
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.