Kids Feestjes &
Activiteiten

Kinderféést!

We hebben een jarige in ons midden!

Féést! We hebben een jarige in ons midden!
Ons kinderfeestteam organiseert het hele feestje in een thema dat jij, de jarige job, het leukste vindt. Als jarige job verdien jij een plekje op onze “Wall of Fame’. We maken een leuke foto met jou en je vriendjes en vriendinnetjes. Zo kun je de foto altijd aan opa, oma of je lievelingstante laten zien wanneer je weer komt spelen bij ’t Noorden. Wij hebben een aantal leuke kinderfeestjes voor je uitgewerkt. Laat ze maar eens snel aan papa en mama zien en kies jouw favoriete feestje uit! Een kinderfeestje bij ‘t Noorden is altijd tot in de puntjes verzorgd, je kiest je eigen thema met bijbehorende activiteiten.

Ouder informatie:

 • Een kinderfeestje start om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.
 • Ouders mogen zeer zeker bij het kinderfeest aanwezig zijn, maar mogen ook elders in het Pannenkoekenhuys of het terras plaats nemen. Mocht een kindje een allergie hebben, dan vernemen wij dat graag vooraf, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.
 • Bij reservering graag de naam van de jarige, datum, aantal kindjes, leeftijd, arrangement, e-mailadres en telefoonnummer doorgeven.
 • Een kinderfeestje kan gehouden worden op woensdag-, vrijdag,- en zaterdagmiddag. Tijdens de schoolvakanties kan het in overleg ook op andere dagen.
 • U wordt verzocht ervoor te zorgen dat er minimaal 1 ouder aanwezig is.

Noordelingen Kids Arrangement


€ 10,- per kind

Voor wie? Jongens en meisjes

 • Welkomstkindertafel met cupcakes versieren en onbeperkt ranja
 • Zelf je kinderpannenkoek versieren of je patatje met een snack uitkiezen.
 • Na het eten krijgen de kinderen een Noordelingen Dukaat. In te wisselen bij de grijpkraan voor een cadeautje.
 • Vrij spelen binnen of in onze speeltuin

Noa’s Modellenfeest


€ 15,50 per kind

Voor wie? Meisjes

 • Welkomst kindertafel met cupcakes versieren en onbeperkt ranja

Activiteiten

 • Vrij spelen binnen of in onze speeltuin
 • Spiegel pimpen, Make-up, Nagels lakken, Verkleden, Catwalk, Fotoshoot
 • Rijden in de trein van ’t Noorden

Eten

 • Zelf je kinderpannenkoek versieren of ga je voor een patatje met een snack?
 • Na het eten krijg je een Noordelingen dukaat. In te wisselen bij de Grijpkraan.

Oma Carla’s Koekjes workshop


€ 14,50 per kind

Voor wie? Jongens en meisjes

 • Welkomst kindertafel met cupcakes versieren en onbeperkt ranja

Activiteiten

 • Vrij spelen binnen of in onze speeltuin
 • Bakkersmuts versieren
 • Koekjes bakken met Oma Carla’s recept
 • Rijden in de trein van ‘t Noorden

Eten

 • Zelf je kinderpannenkoek versieren of ga je voor een patatje met een snack?
 • Na het eten krijg je een Noordelingen dukaat. In te wisselen bij de Grijpkraan.

Max en de Gouden Strooplepel


€ 12,50 per kind

Voor wie? Jongens en Meisjes

 • Welkomst kindertafel met cupcakes versieren en onbeperkt ranja

Activiteiten

 • Vrij spelen binnen of in onze speeltuin
 • Speurtocht naar de Gouden Strooplepel
 • Rijden in de trein van ’t Noorden

Eten

 • Zelf je kinderpannenkoek versieren of ga je voor een patatje met een snack?
 • Na het eten krijg je een Noordelingen dukaat. In te wisselen bij de Grijpkraan.

Informatie

Een kinderfeestje kan geboekt worden via 0543-472551 of info@het-noorden.com

Een kinderfeestje start om

14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Ouders mogen zeer zeker bij het kinderfeest aanwezig zijn, maar mogen ook elders in het Pannenkoekenhuys of het terras plaats nemen.

Mocht een kindje een allergie hebben, dan vernemen wij dat graag vooraf, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Bij reservering graag de naam van de jarige, datum, aantal kindjes, leeftijd, thema, dinerkeuze, e-mailadres en telefoonnummer doorgeven.

Een kinderfeestje kan gehouden worden op woensdag-, vrijdag,- en zaterdagmiddag.

Kinderfeestje bij het Nationaal Onderduikmuseum!


Op aanvraag via het museum

Speels en Educatief!

Speuren door het museum met een leuke speurtocht. Of door Aalten struinen met de Gängeskes Junior of Natuurspeurtocht… en daarna lekker naar ’t Noorden eten en verder spelen!

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag via het museum:

Nationaal Onderduikmuseum
Markt 14 in Aalten
0543-471797

De beroemde Trein van ‘t Noorden


€ 1,00

€ 1,00 per kind voor twee rondjes (2 – 12 jaar)

De speeltuin van ’t Noorden: plezier voor alle leeftijden De speeltuin van ‘t Noorden bestaat al sinds 1866 toen Jan Hendrik Weenink een ‘terrein van vermaak’ opende op de plek van de huidige speeltuin die sindsdien de harten van vele kinderen én volwassenen heeft gestolen. De speeltuin is gratis toegankelijk en geschikt voor kinderen vanaf twee jaar (met begeleiding).

Hoogtepunt voor veel kinderen is de trein (van Buesink) waarmee een rondje om de speeltuin gereden kan worden. Deze trein kwam als vervanging van de bekende en markante hoge glijbaan die tot grote teleurstelling van velen om veiligheidsredenen verwijderd moest worden in 1998. Gelukkig werd al snel een nieuwe publiekstrekker gevonden door de aanschaf van de miniatuurtrein met wagons op rails van de heer Buesink dat door hem niet meer gebruikt kon worden bij zijn modelspoor Panorama. Het treintje rijdt in de lente, zomer en herfst meestal een keer per uur en als het erg druk is meerdere keren per uur. Een ritje van twee rondjes kost een euro.
Een treinkaartje koop je bij de receptie of bedieningsmedewerkers van ’t Noorden.

Speurtocht naar de Gouden Strooplepel


Binnenkort

op avontuur in de speeltuin van ‘t Noorden

[BINNENKORT bij ’t NOORDEN!]
Speurtocht / Actief (6 – 12 jaar)
Voor jonge avonturiers van 6 tot 12 jaar is er van alles te beleven in de speeltuin van ‘t Noorden. Tijdens de speurtocht naar de Gouden Strooplepel ontdek je het allemaal. Al speurend door de speeltuin voer je leuke opdrachten uit. Goed idee dus voor een kinderfeestje of gewoon tijdens je verblijf bij ‘t Noorden!

Op de belevingsroute door de speeltuin van Pannenkoekenhuys ’t Noorden vind je de Noordelingen: elf-achtige kleine mannetjes die onder de grond wonen. Ga mee op deze fantasierijke speurtocht naar De Gouden Strooplepel. Want zonder De Gouden Strooplepel kan er geen nieuwe stroop meer gemaakt worden. We gaan op ontdekkingsreis vanaf ’t Pannenkoekenhuys, door de entree, over het terras, naar de speeltuin en langs het station.

Speeltuin ‘t Noorden


Offline spelen met kids geluk!

Lekker klimmen, glijden en schommelen: leef je uit in de speeltuin bij ‘t Noorden!

Beleef de beroemde locomotief van ’t Noorden en leef je uit! Stap in en beleef de beroemde trein van ’t Noorden. Met rubberen valtegels in het eerste gedeelte van de speeltuin wordt rekening gehouden met een leeftijdsdoelgroep van 2 tot 6 jaar waarvoor enkele peuter en kleuter toestellen staan. Midden in de speeltuin is een grote air-trampoline, een overdekte zandbak, een klim en glij paradijs en een kabelbaan van 20 meter.

Terwijl je ouders op het terras of in de serre van het restaurant genieten van een drankje, laat jij je klauterkunsten zien. En als de pannenkoeken op tafel komen, schuif je natuurlijk snel weer aan.

Ballonkunstenaar: Lonnie Ballonnie


Prijs op aanvraag

De vrolijkste clown van het Oosten!
Al jaren komt Lonnie Ballonnie op verjaardagsfeestjes en evenementen. Haar mooie schmink en creatieve ballonnen maken uw feest compleet. Ze is professioneel, werkt met kwalitatief goed materiaal, geeft advies en maakt er een feest van!

Ballonkunstenaar: Maike's Ballonnen


Prijs op aanvraag

Maak elk (kinder)feest onvergetelijk met prachtige ballonfiguren van Maike’s ballonnen! Wij komen graag op al uw feestjes om de kinderen (en volwassenen) te voorzien van mooie ballonfiguren. Deze ballonfiguren zijn luchtige kunstwerkjes die erg gewild zijn bij uw jongste gasten. De ballonfiguren worden in een snel tempo, maar met oog voor detail, in elkaar gedraaid en mensen vinden het een feest om naar te kijken.

De Noordelingen

Ga mee op reis bij ‘t Noorden in Aalten en ervaar de spannende verhalen en legendes van de Noordelingen.

Aalten ligt in het Oostelijke deel van de Achterhoek. Een rustig gebied met een bijzonder lange historie dat terug gaat naar de ijstijd. Precies op deze centrale plek komen de legendes van De Noordelingen samen. De Noordelingen zijn elfachtige kleine aardmannetjes die onder de grond wonen in het speelparadijs van ‘t Noorden in Aalten. Het is een kabouterachtig volkje met eigenschappen van Duitse kobolden en Scandinavische elfen. Ze verrichten doorgaans allerhande klusjes voor de mensen. Ze staan bekend om hun zachtaardigheid en beschermende karakter naar kinderen.

De Noordelingen struinen af en toe door het stelsel van ‘gängeskes’ in Aalten, langs het Nationaal Onderduikmuseum in het dorp en dan richting smokkeldorp Dinxperlo om vervolgens af te buigen naar Boekenstad Bredevoort. Ze springen graag achterop bij mensen die een wandel of
fietsroute in de buurt doen. Zo blijven ze op de hoogte van alle nieuws uit de regio en kunnen ze buitenstaanders die kwaadwillend zijn op tijd tegen houden.

Boven op de bult, bij ‘t Noorden, kunnen ze mooi alles in de gaten houden en zodoende de gasten verwelkomen en veilig houden. Daarnaast helpen ze ook mee met allerlei klussen rondom ‘t Noorden waarna ze heerlijke pannenkoeken krijgen. Uiteraard met hun eigengemaakte stroop.

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Dinsdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

Woensdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@het-noorden.com
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.