Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

AFM Hulpweek een groot succes

AFM Hulpweek, brunch en eindfestijn

AALTEN – De laatste dag van de AFM Hulpweek, zaterdag 22 december, stond in het teken van de brunch voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en het eindfestijn met muziek van Gilbert van Zolingen and Friends, Stoltenberg en Vedran Mircetic and Friends. Op deze slotdag van een week vol activiteiten van de AFM Hulpweek voor het GUV Goede doelen fonds wordt de totale opbrengst bekend gemaakt.

Geschreven door Karin Stronks. Originele bron van nieuwsbericht: https://www.aaltensnieuws.nl/nieuws/algemeen/235541/afm-hulpweek-veiling-en-kerstreis-

Voor de brunch waren 85 mensen uitgenodigd. Mensen die tegenslag kenden dit jaar, mensen die amper de eindjes aan elkaar kunnen knopen, mensen die in een verdrietige situatie zitten. Zeventig personen waren stipt op tijd, om 11.00 uur meldden zij zich bij partycentrum ’t Noorden voor een paar gezellige uurtjes, lekker eten, muziek en theater. “In het begin was het nog wat onwennig maar later werd het erg gezellig. Er werd gekletst, gegeten en de gasten genoten van een leuke voorstelling van toneelvereniging Thalia en van muziek van Wanted”, vertelt Joey Muller. Patrick Vonk vult aan: “Het is gewoon fijn voor deze mensen om even uit de dagelijkse sores weg te zijn, even een paar uurtjes niet nadenken en lekker genieten!” De brunch is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren en Partycentrum & Pannenkoekenhuys ’t Noorden.

Mitch Lodewick bracht samen met Gilbert van Zolingen enkele nummers ten gehore aan het begin van het eindfestijn. Zero Tolerance, de dj’s Jesse en Rogier, zetten hun sets klaar om later op de avond het publiek te vermaken. Er druppelden steeds meer mensen binnen, ze maakten zich op voor een avondje vermaak en natuurlijk voor de eindopbrengst van de AFM Hulpweek. Het AFM team stond verbaasd te kijken toen Esther Diepenbroek, raadslid van de Progressieve Partij van de gemeente Aalten, de microfoon in de hand nam. Ze riep het AFM team naar voren en reikte de solidariteitsprijs uit aan de organisatoren van de AFM Hulpweek, bestaande uit een oorkonde, een fraaie tekening van Henk van der Luyt en een enveloppe met inhoud. Onder een daverend applaus namen Marco van Lochem, Benito Muller en Patrick Vonk namens het AFM team de solidariteitsprijs in ontvangst.

Er viel een verwachtingsvolle stilte in de zaal, er werden twee met een doek bedekte borden binnengebracht. Penningmeester van GUV Goede doelen fonds Gerrit Bultman werd door Marco van Lochem van AladnaFM naar voren geroepen. Het eerste bedrag wat werd onthuld was het ‘harde euro’ bedrag. Marco: “Dit geld wordt rechtstreeks naar het GUV Goede doelen fonds overgemaakt, het is 8468,35 euro!” Er klonk een warm applaus. Het totaalbedrag wat binnenkwam, inclusief de ‘in natura’ giften zoals kerstpakketten, kwam uit op 17052,12 euro. Joey Mulller van AladnaFM zegt: “We zijn erg tevreden met deze opbrengst, heel veel mensen hebben dit mooie bedrag bij elkaar gebracht! Bedrijven, instanties, verenigingen en particulieren. Echt super!” Het AFM team werd van harte gefeliciteerd door de aanwezigen en daarna was het tijd voor het echte eindfestijn met muziek!