Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Benefietfestival Barlo

Barlo – Donderdag 5 september 2019

Benefietfestival haalt mooi bedrag op voor NCFS

Barlo – Discobar de Loods was zaterdag 31 augustus het decor voor Blökfest, een benefiet-evenement waarvan de opbrengst naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting gaat. CF wordt ook wel taaislijmziekte genoemd en is de meest voorkomende erfelijke ziekte in Nederland.

Bij deze aandoening is het slijm dat in het lichaam verschillende belangrijke functies heeft, dikker dan bij mensen die deze genetische afwijking niet hebben. Doordat het dikkere slijm moeilijker af te voeren is, hoopt het zich op. Vooral in de longen, de darmen, de alvleesklier en de lever. Dit kan tot veel verschillende klachten leiden. De NCFS zet zich onder andere in voor onderzoek naar betere behandeling en medicatie voor CF.

De organisator van dit festival is Jolien Gleis-Duenk, zij heeft zelf taaislijmziekte. Ze kwam op het idee om dit evenement te organiseren doordat ze sinds 2017 de voordelen van nieuwe medicatie heeft mogen ervaren. Een mooie bijkomstigheid is dat deze stichting dit jaar 50 jaar bestaat.

Het festival begon ’s middags, het was heerlijk weer, waardoor iedereen lekker buiten kon genieten van onder andere: Hans Jansen – Music is my life en Xandra Storm met haar Franse draaiorgeltje. Voor de kinderen was er een springkussen en natuurlijk gratis ranja. De sfeer was gemoedelijk, iedereen genoot van de optredens en deed enthousiast mee. Later op de avond waren er optredens van gelegenheidsformatie Drietefix en de band Speedmönster, de avond werd afgesloten door een knallende show van DJ Wimpie. Het bedrag wat is opgehaald voor de NCFS is: € 5583,06. Iedereen bedankt die op welke manier dan ook, een steentje bijgedragen heeft!

Dit fantastische evenement werd mede mogelijk gemaakt door: Houwers Media, G3 geluid en licht, Stichting de Loods, Gleis Keurslager, Partycentrum/Pannenkoekenhuis ’t Noorden, Jumbo Leussink, Bakkerij Vaags MAHO-Rent, de Domme Aanleg, Oerkroeg Schiller, Coffee Fresh Westhoff, Aannemersbedrijf Wevers,De Kado Fabriek en Meer, Smid van Lochem
Primera Aalten, Effen Anders Bloembinders, ’t Pömpke verhuur.

Wilt u meer weten, of doneren? Kijk op www.ncfs.nl voor informatie en lopende acties.