Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

'Er een potje van maken'

Dinerprogramma senioren ‘Er een potje van maken’ weer van start

2019-09-26 Aalten – Drie nieuwe restaurants uit Aalten zullen samen met Figulus welzijn, Marga Klompe, VMBO Schaersvoorde stationsplein en Talentverbinder Richard Jongetjes culinaire avonden organiseren voor senioren uit de gehele gemeente Aalten. De , voor deelnemers gratis, avonden bestaan los van ontmoeting en gezelligheid uit een heerlijk driegangendiner, twee drankjes en koffie na.

Organisaties, (klein) kinderen of buren worden opgeroepen om een senior op te geven die het verdient om zich eens lekker een avond in de watten te worden gelegd. Ook kunnen senioren zichzelf aanmelden. Nieuwe aanmeldingen krijgen voorrang, oudgedienden die zich voor de tweede of derde keer opgeven worden zeker genoteerd maar komen in eerste instantie op een wachtlijst te staan. Er zijn drie diner bijeenkomsten met plek voor 18 senioren per avond. De beoogde doelgroep bestaat uit alleenstaande nog thuiswonende ouderen, maar ook echtparen zijn welkom.

De intentie van de avond is uiteraard lekker eten maar ook het ontmoeten van nieuwe leeftijdsgenoten. Dus voor bestaande clubjes is geen plaats. De organisatie beschikt over een chauffeurspool die de deelnemers netjes ophaalt van huis en uiteraard nadien weer veilig thuis brengt.

Opgeven
Opgeven kan tijdens kantooruren bij Figulus welzijn in Aalten (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). Telefoonnummer 0543-473993 (Vragen naar Ingrid). Bij opgave wordt naam, leeftijd, adres en telefoonnummer genoteerd maar ook eventuele bijzonderheden en dieetwensen.

De avonden vinden plaats op 4 december (restaurant Karpermeer), 15 januari (restaurant ’t Noorden) en 19 februari ( eetcafĂ© ’t Raadhuys).

De bekostiging voor dit project bestaat uit sponsoring en giften van bezoekers van de restaurants. In elk restaurant staat een potje nabij de kassa waar publiek kan doneren. Ook bij de oud deelnemende restaurants (Stegers, Enjoy en Olde Marckt) blijven de potjes staan voor giften.