Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Intocht Sinterklaas in Aalten

Een koude middag, afgelopen zondag en geen van de kinderen leek hier iets van te merken: Een prachtige zonnige, winterse dag waarop de Sint Aalten inreed onder de aanstekelijke muziek van het dweilorkest. Voorafgaand aan de intocht was het al lang onrustig in het dorp met tientallen pieten en honderden kinderen die uitkeken naar de komst van de Sint.

Op de Markt in Aalten klonk aanstekelijke Sinterklaasmuziek waarop DJ Piet al vroeg in de middag stond te swingen en op het podium werd het talrijke publiek op de hoogte gehouden van de komst van de Sint.
Iets na twee uur was hij dan daar: de Sint met heel veel Pieten reed Aalten in!

Snoepgoed werd uitgedeeld en de Sint begroette ieder kind. Het was zo druk in het dorp en op het Marktplein dat de Sint moest doorrijden naar de achterkant van het gemeentehuis om veilig te kunnen afstappen. Dat hij door het gemeentehuis naar het bordes moest, was wel heel even spannend. De Sint kwam vast te zitten in de lift. Gelukkig kwam de lift weer in beweging toen de kinderen heel hard voor hem gingen zingen en werd de Sint hartelijk welkom geheten door het publiek en de Burgemeester.

Een prachtige intocht met heel veel gekke, grappige en ondeugende pieten. En als afsluiting mocht elk kind op de foto met Sinterklaas.
Een mooi begin van de spannende tijd tot 5 december!

Op zoek naar meer evenementen in Aalten? Kijk op de website van www.welkominaalten.nl