Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Peter van der Mark pokerkampioen van Aalten

Op vrijdag 29 maart werd het Pokerkampioenschap van Aalten georganiseerd in Partycentrum ’t Noorden. Vanaf 19.00 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien kon om 19.30 uur de toernooiklok gestart worden!

In totaal speelden er 60 pokerliefhebbers uit Aalten en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel. Langzaam verlieten de eerste spelers het toernooi, omdat zij hun pokerchips niet wisten te behouden. Gelukkig konden de spelers die vroeg uitgeschakeld werden met elkaar verder pokeren om een gratis deelname aan een ander pokertoernooi te winnen. Er hing een gezellige sfeer en de mensen spraken gedurende het toernooi over hun tactiek en sterkste pokerverhalen.

Na ongeveer 5,5 uur kaarten was het Peter van de Mark uit Dinxperlo die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Aalten mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2019 op 6 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Marco Ubbink. Hij kwalificeert zich samen met Henk Vrieze (3e) en Rion de Gouw (4e) voor de halve finales in juni.