Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Piratenparty met Radio Jägermeister

di 27 nov 2018 DINXPERLO/AALTEN – Op 29 december viert ‘Radio Jägermeister’ het 25-jarig jubileum en dat doen ze bij partycentrum ’t Noorden in Aalten. Hiervoor nodigen ze iedereen uit. Medewerking verlenen DJ van Osch en de Paloma’s, die samen garant staan voor ouderwets gezellig feest.

Door Waltraud Wensink – originele bron: https://www.dinxpersnieuws.nl/nieuws/algemeen/232768/piratenparty-met-radio-jagermeister-

Velen kennen nog de tijd dat zij op zondagochtend bij de radio zaten te luisteren naar de piratenstations, de ‘geheime zenders’. Deze radiostations werden altijd goed beluisterd en waren erg populair. Enkele voorbeelden zijn Pietje Bel, Rosita, Marina, Tosca en Delta. Op zondagochtend werden de populaire maar illegale piratenstations opgezocht op de radio en de piratenhits werden luidkeels meegezongen. Het zijn van die liedjes die altijd ergens in je brein blijven hangen en als je ze weer hoort, zing je ze zo weer mee.

Spannende tijden
Radio Jägermeister was ook een van die enorm populaire piratenstations die het tot op de dag van vandaag heeft volgehouden. Maar liefst 25 jaar bestaan ze nu en daarom staat Radio Jägermeister nu ook in de spotlights. Het team bestaat op dit moment uit Erik Messink, Peter Koenders, Ben Messink, Jannet Messink, Henk Klompenhouwer, Jan van Eerden, Henry Bruggink en Danny Messink. “Het begon lang gelden in de Heurne met Gert Klompenhouwer en later werd dit overgenomen door zijn zoon Henk en mijzelf. We hadden een mast in de ‘sikkenwei’ en later werd er een gat achter het huis gegraven en nog een hogere mast geplaatst”, zegt Erik Messink.

In de jaren die er op volgden, werd het team uitgebreid met de broers Gerard en Ben en ook Henry sloot aan. Het bereik werd groter door nog grotere zenders en antennes. Het waren ook spannende tijden voor de piraten in Dinxperlo en omgeving. Erik: “Soms zette je de zender aan en stond er een uurtje later al politie op de stoep. Na een boete en een andere zender gingen we weer gewoon door. Ruim zeven jaar konden we plaatjes draaien tot de volgende inval kwam en ook hier moeste we wederom een boete betalen van 1100 euro en verder was het: ‘weg zender’! De eigenaar van de locatie waar we draaiden, kreeg een dwangsom opgelegd. Er mocht niet meer aan de Stegerdijk gedraaid worden. We verkasten toen naar de schoonouders van Henk in Lintelo .In die tijd kwam ook onze techneut Jan er bij. Maar ook in Lintelo werd het team gevonden en kregen ze een verbod om te draaien, dus weer verkassen.” Het team werd uitgebreid met enthousiaste mensen en er werd wederom een locatie gevonden waar ze terecht konden en nu draaien we al jaren vanuit een vaste locatie. Gerard is er helaas niet meer bij maar zijn foto tijdens het feest toch een mooi plekje krijgen in de zaal zodat hij niet vergeten wordt.

Alleen met kerst
Jannet: “We vonden het allemaal spannend omdat we wisten dat we illegaal bezig waren en een inval konden verwachten. Tegenwoordig is die spanning er af. Je wordt niet meer op heterdaad betrapt en de boetes worden ook flink duur. Het gaat nu via het internet. We hebben als team geweldige jaren mogen beleven met veel gezelligheid. Zelfs onze zoon Danny (10 jaar) is besmet met het ‘Jägermeister-virus’. Jannet heeft door de jaren heen heel wat telefoontjes met verzoekjes mogen aannemen. “We bleven als team wel draaien maar besloten op een gegeven moment om alleen met kerst nog te gaan draaien.”

Peter Koenders, de regelneef en PR-man in het gezelschap benadrukt hoe gezellig dat altijd is. “Er wordt vanuit een locatie ‘ergens in de Achterhoek’ gedraaid, we zeggen natuurlijk niet waar, en dat gebeurt dan op tweede en derde kerstdag. Soms zelfs op vierde kerstdag maar dan zijn we ook tachtig kratten bier verder”, lacht Peter. “De zender wordt aangeslingerd, het volk komt ‘koffie’ halen en zo loopt het dan eigenlijk de hele dag door. Jong en oud komt dan gezellig naar ons toe en we maken er altijd een mooie tijd van. De toegang voor het feest is ook gratis, en wordt betaald door onder andere een aantal fijne sponsoren. Ach, en een hobby mag ook geld kosten, desnoods nemen we met z’n allen een tweede hypotheek.”

‘Glijdend er in, kroepend dr uut’
Deze enthousiaste mensen willen van het 25-jarig bestaan een mooi feest maken. Erik: “We willen ons jubileum vieren met iedereen die ons een warm hart toedraagt maar ook met alle anderen die gewoon zin hebben in een gezellig feestje aan het eind van het jaar. We hebben gekozen voor toepasselijke muziek van DJ van Osch en de Paloma’s.” Peter vult aan: “Dit is de meest toepasselijke muziek voor het feest en ze zullen gegarandeerd de zaal op z’n kop krijgen. Het feest is voor iedereen, jong en oud. We gaan er met z’n allen ‘glijdend in, en kroepend weer uut’. We maken reclame via onze facebookpagina maar er is ook een hoop mond-tot-mondreclame. En wat er ook gebeurt, het feest geet deur, hoe dan ook”.
Het jubileumfeest van Radio Jägermeister op 29 december vindt plaats bij partycentrum ’t Noorden in Aalten en begint om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. De toegang is gratis.