Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Sinterklaas bij ’t Noorden

AALTEN – Het jaar 2020 is niet een feestelijk jaar zoals we gewend zijn. Voor ’t Noorden, dat het motto uitdraagt van ‘Vier ‘t Leven’, een extra uitdaging om op gepaste momenten toch samen het leven te vieren. Of dat nou offline, digitaal LIVE of op 1,5 meter is, er is genoeg creativiteit om het een en ander te organiseren. Zo ook tijdens de Sinterklaas weken in november en december. Het team van ’t Noorden haalt alles uit de kast om Sinterklaas te helpen in de nieuwe 1,5 meter maatschappij en voor de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Pietenschool 15 november 2020 (klik voor het event)

Het begint allemaal op de dag na de landelijke intocht. Er wordt via een online video hulp gezocht, want Sinterklaas en de Hoofdpiet zijn tijdens hun reis naar Aalten al hun pieten kwijtgeraakt. Nu zoeken ze nieuwe pieten. Ben jij de hulppiet die ze zoeken? Doe dan mee met de online Noorden Pietenschool die op zondag 15 november wordt gelanceerd. Zo komen alle pakjes op tijd aan bij alle kinderen in Aalten. Het verhaal is online te volgen en via Youtube zijn er diverse oefeningen te doen om het pietendiploma te bemachtigen, en dat allemaal in jouw eigen woonkamer. Wat heb je nodig? 5 paar sokken, een wasmand, een sjaal en een lege doos met inpakpapier. Vergeet niet een foto te maken tijdens de opdrachten en de hashtag #NoordenPietenschool te gebruiken.

Pietendiploma 21 november 2020 (klik voor het event)

Van 15 november tot en met 5 december is er een speciale Sinterklaas hotelkamer gemaakt naast de speeltuin van ’t Noorden. Kom gerust kijken, maar ssssssst; misschien is Sinterklaas wel aan het slapen. Op zaterdagmiddag 21 November van 15:00 tot 17:00 maken Sinterklaas en Hoofdpiet graag even tijd om alle nieuwe hulppieten te ontmoeten naast de speeltuin van ‘t Noorden. Neem je foto als bewijs van deelname aan de Pietenschool mee en laat deze zien aan Sinterklaas. Zo ontvang jij een écht Pietendiploma en mag je jezelf HULPPIET van Sinterklaas noemen.

Pepernoten bak workshop 21 november 2020 (klik voor het event)

Heel Aalten bakt pepernoten, want de pepernoten in Aalten zijn bijna op! Gelukkig heeft kok Bryan van ’t Noorden met de Hoofdpiet heel hard hun best gedaan om genoeg pepernoten te bakken voor alle Aaltense kinderen, maar het zijn er niet genoeg. Kun jij ze helpen? Hoofdpiet en kok Bryan hebben speciaal voor de hulppieten een workshop video gemaakt waarin ze precies voordoen hoe de pepernoten gebakken moeten worden. Hiervoor hebben ze speciale zakjes gemaakt waarin alles zit wat de kinderen nodig hebben om thuis de lekkerste pepernoten van Aalten te maken. De pepernoten zakjes kunnen opgehaald worden op 21 november tussen 15:00 en 17:00 bij de hotelkamer van Sinterklaas. Voor de papa’s en mama’s; 5,00 euro per zakje. Bel naar ’t Noorden om een tijd te reserveren voor de ontmoeting met Sinterklaas, zodat we veilig om kunnen gaan met alle maatregelen van het RIVM.

Sint en Piet Drive In 28 november 2020 (klik voor het event)

Aan het einde van november heeft Sinterklaas, als het goed is, weer genoeg pieten aan zijn zijde door jullie hulp en de Pietenschool. Tijd voor een feestje! Kom naar de Sint & Pieten Drive in op zaterdag middag 28 november bij ’t Noorden en bekijk de Sint en zijn nieuwe pieten. Verschillende pieten zullen buiten op verschillende podia staan en zorgen voor vermaak voor alle kinderen en hulppietjes. Kom langs bij ’t Noorden en rijd een rondje met de auto of op de fiets op de parkeerplaats van ‘t Noorden tussen 15:00 en 17:00 in de Sint & Pieten Drive in voor vermaak. Het is een leuk en kort uitje voor de kinderen. Let op; er is geen toilet, horeca en er mag helaas niet uitgestapt of afgestapt worden.

Sint Brunch Box 5 december 2020

Na het behalen van je pietendiploma op de Pietenschool, pepernoten bakken met de online workshop en een feestje te hebben gevierd in de Sint & Pieten Drive in is het nu tijd voor een lekkere Sint Brunch Box thuis op 5 december. Om zodoende heerlijk met het gezin de sinterklaas tijd achter je te laten. Vier ’t leven! Kijk voor meer informatie op de website van het noorden www.het-noorden.com