Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

't Noorden is 4e van Nederland met de Lekkerste Pannenkoek

De vakwedstrijd De Lekkerste Pannenkoek is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava.
Dit jaar deden 11 deelnemers mee aan de finale van De Lekkerste Pannenkoek. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen 15 minuten, drie identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op smaak, uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Daarbij moest een zoete creatie het uitgangspunt zijn.

Met het team van ’t Noorden is er de Zoetelande pannenkoek bedacht: Wereldse zoete smaken zoals Dulche de Leche, mango, mascarpone, bosbessen, frambozen, peer en havermout koekjes…, verwerkt in het overheerlijke eigen Achterhoekse beslag van ’t Noorden. Bryan te Vruchte, kok van ’t Noorden, heeft hiermee de 4e plaats behaald tijdens de tweejaarlijkse wedstrijd.

De winnaar van deze editie is Bas van Zoggel van Den Tol in Velp bakt de Lekkerste Pannenkoek. Met de pannenkoek Bali Sunset, met smaken als citroengras, kaffir en kokos, heeft Bas van Zoggel van Den Tol in Velp de wedstrijd Lekkerste Pannenkoek gewonnen op de Horecava. Een collega waar we afgelopen augustus met ons team al eens inspiratie op hebben gedaan.

De top 5 van De Lekkerste Pannenkoek 2019
1) Bali Sunset – Bas van Zoggel, Den Tol in Velp (br)
2) Coppa Banana – Edwin Hollanders, Pannenkoekenhuis de Perdstal in Venray
3) Spekkoek Pannenkoek – Sabine van der Steen, Helden van Hilversum in Hilversum
4) Zoetelande – Bryan te Vruchte van Pannenkoekenhuys ’t Noorden in Aalten (ook sponsorprijs van Koopmans Professioneel)
5) Spekkoekpannenkoek 2 – Robert de Bruijn van Kort-Jak in Harmelen (ook sponsorprijs van HANOS)

Naast deze prijzen reikte de kinderjury een eigen prijs uit aan de pannenkoek die zij het lekkerst vond, dat was Oma’s Zoetigheid van cateringconcept Mister Pancake, gebakken door Michel Nagtegaal.

Pannenkoekenhuys ’t Noorden