Gemoedelijk en gastvrij is
waar het bij ons om draait!

Willem Wisselink is de Koning van Boergondië in Aalten

Willem Wisselink is de Koning van Boergondië in Aalten
AALTEN – 19 september 2020 – Tijdens het vogelschieten op het vakantie terras van ’t Noorden in Aalten is Willem Wisselink de Koning van Boergondië geworden. Hij haalde de houten vogel met het 326e schot naar beneden.
De linkervleugel ging naar Anita Bussink, de rechtervleugel naar Edwin Vervelde en Riette Stronks schoot de kop eraf. In totaal waren er 119 deelnemers aan het koningsschieten. Door de ticket verkoop tot 250 kaarten wist de organisatie een veilige plek te creëren in de buitenlucht waar er met een relatief kleine groep het volksfeest van Boergondië gehouden kon worden.

Volksfeest Boergondië
Binnen drie maanden is Boergondië een begrip geworden voor de lokale bevolking die niet op vakantie is geweest maar toch dicht bij huis een uitstapje kon gebruiken. Ter ere daarvan heeft ’t Noorden als een van de laatste evenementen het volksfeest van Boergondië georganiseerd. Op vrijdag het koningsschieten, zaterdag het normale volksfeest en zondag het Frühshoppen (op het normale terras van ‘t Noorden). Vrijdag was uitverkocht en zaterdag is uitverkocht, maar er zijn nog enkele kaarten voor het Frühshoppen van 11:00 tot 15:00 uur met de band Free-Line beschikbaar via de website.

Boergondië
Een ruim terras in de groene omgeving van de Achterhoek met een gemoedelijke festival look. De afgelopen maanden had ’t Noorden in overleg met de gemeente een uitgebreid terras i.v.m. het wegvallen van heel veel reguliere plaatsen op het normale terras en in het restaurant.
Boergondië is met toestemming van de Gemeente Aalten in het leven geroepen, omdat ’t Noorden op het oorspronkelijke terras bij de speeltuin (vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus) nog maar vijftien tafels kwijt konden. Op het Boergondische terras staan de picknicktafels en de verrijdbare bar die ’t Noorden normaliter gebruikt bij evenementen waar het de catering verzorgt. Uiteindelijk een groot buitenterras waar het mogelijk is om de 1,5 meter samenleving en de RIVM richtlijnen te waarborgen tot 250 personen. Er zijn veel lokale (horeca) samenwerkingen geweest om het geheel tot een succes te brengen. Boergondië is nog slechts drie weekenden open op geselecteerde tijden te vinden op www.boergondie.com