Gast op 1, lokaal betrokken, persoonlijk
contact, betrouwbaar, innovatief en een fijn team

Pagina Inhoud

Waarom we bestaan?

- Missie

Gemoedelijk, gastvrij én verrassend! Voor opdrachtgevers, gasten en medewerkers, voor de samenleving. Bij of met ’t Noorden is er altijd reden voor feest! Iedere gast maar ook ons team van medewerkers wordt op een gemoedelijke en gastvrije manier behandeld. Zo kunnen we met elkaar geluk overbrengen op andere mensen. Daarmee verzorgen we elke keer weer unieke belevenissen!

Wat we willen zijn?

- Visie

Meer aandacht, daarmee maken we het verschil. We realiseren dit onder meer door te investeren in medewerkers, onderhoud, technologie en mee te gaan met de behoeftes van onze Achterhoekse gast. We lopen lokaal voorop met innovatieve producten om onze co2 uitstoot te verminderen en kijken scherp naar menusamenstelling, portiegrootte en inkoop om verspilling te voorkomen. We creëren samenwerkingen met lokale partners om zo waardevolle momenten voor onze gasten te verzorgen.

Waar we in geloven:

Kernwaarden van ‘t Noorden

1. Gast op #1

Gastvrijheid. “Wij zijn er voor u!” Niet de organisatie, maar de gast is het belangrijkst. Verdiep je in de behoeftes van je gast en overtref de verwachtingen. Gasten moeten altijd een centrale plaats in jou denken hebben. Gastgerichtheid. Behandel anderen zoals jezelf ook graag behandeld wilt worden. Zorg dat gasten zich welkom voelen. Zorg vooral voor een leuk verblijf.

2. Lokaal betrokken

’t Noorden is een bedrijf voor de inwoners van Aalten. We zijn een Local Hero. We versterken de verbintenis binnen het dorp. We zijn betrokken met onze directe omgeving. We werken samen met andere partijen in de wijk en maken zo veel mogelijk gebruik van lokale leveranciers. Wij zijn daarom ook trots op de Achterhoek.

3. Persoonlijk contact

We zijn een familiebedrijf en dat betekent direct contact tussen de ondernemers en de gasten. De ondernemers zijn zichtbaar aanwezig, zowel op de werkvloer als in de marketing uitingen. We spelen in op persoonlijke wensen en denken mee met de gast.

4. Betrouwbaarheid

Iets waar je vertrouwen in kunt hebben. Je beloftes nakomen. Geloofwaardig zijn. Aan de verwachtingen voldoen, of zelfs overtreffen. Constant. Verzorgend. De mate waarin een bedrijf in staat is het toegezegde prestatieniveau voor zijn gasten te realiseren. Beloftes inlossen. Garantie. Van iets of iemand op aan kunnen.

5. Innovatief

Iets nieuws brengend. Vernieuwend en verrassend. Het aanpassen van bestaande producten of diensten, ideeën of processen. Nieuwe ideeën, processen en diensten. Zie de mogelijkheden en vergeet de onmogelijkheden. Meer dan alleen een technische verbetering. Onze werknemers hebben een neus voor trends en kunnen deze vertalen naar innovatieve producten of diensten.

6. Team

We zijn trots op onze medewerkers, want we doen het samen. We zien onszelf als een echt team. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige medewerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen ze geluk overbrengen op andere mensen en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen.

Geschiedenis - het begin...

De geschiedenis van ’t Noorden begint eigenlijk al in 1828. Op de plek waar het pand nu staat, bevond zich toen een huis met erf en een boomgaard. Aan de andere kant van de Koningsweg, op nummer 8, stond een korenmolen met erf maar zonder woonhuis. Het huis, erf, bouwland en de molen waren eigendom van Hendrik Lindenhovius die het in 1849 verkocht aan Abraham van Eerden die elders in Aalten een logement uitbaatte. In 1856 gaat Jan Hendrik Weenink (34 jaar) in het huis wonen en op de molen werken. In opdracht van Jan Hendrik vindt er in 1866 een verbouwing plaats. Een deel van het bouwland verandert in een ‘Terrein tot vermaak’, zo valt in het gemeentelijk archief te lezen. Het is het begin van de speeltuin die nu nog steeds deel uitmaakt van ’t Noorden.

Geschiedenis - een eeuw in vogelvlucht...

16 april 1918 neemt Bernardus Heersink uit Winterswijk het café over. Rond deze tijd wordt de naam van de zaak ook vernoemd naar ’t Noorden (van Aalten). In 1948 volgt Jan Bertus Keijzer Heersink op, die in 1957 op zijn beurt opgevolgd wordt door Abraham Grevink die in 1976 overlijdt. De zaak wordt voortgezet door zijn weduwe S.W.Grevink-Piepers en de families H.T.W. Grevink en J.W.Prinsen. Zij doen dit tot 1997.

Geschiedenis - Familie Huning

Vanaf 1997 nemen Martin en Monique Huning de zaak over. Onder hun leiding komt er een groter zalencentrum, wordt het restaurant omgebouwd tot pannenkoekenhuys en worden de cateringfaciliteiten flink uitgebreid. In december 2015 traden zoon Wesley Huning en zijn vrouw Nita Huning – Koster in dienst bij zijn ouders. Zij zijn de volgende generatie die ’t Noorden in de toekomst op vertrouwde wijze zullen gaan runnen.

’t Noorden – Al meer dan 150 jaar Gemoedelijk & Gastvrij

Duurzaam

MVO. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend. Hoe dan? Een elektrische bedrijfswagen voor het transport van catering. Een elektrische scooter voor de kleine boodschap en het transport van lunch bestellingen. 80% LED verlichting in het hele complex. 16 Zonnepanelen op dit moment. Wij treden ook op als Unieke Achterhoeker ambassadeur want op dit moment zijn er 3 medewerkers met een WaJong regeling.

Ervaring van Mart Luiten

Keuken leerling

Mart Luiten | 20 jaar en leerling-assistent kok van het Graafschap College in Doetinchem | Leerbedrijf: Partycentrum ’t Noorden in Aalten |
“Bij mijn vorige stagebedrijf was het niet duidelijk wie mijn leermeester was. Bij ’t Noorden werd dit direct duidelijk en ben ik goed opgevangen. Mijn leermeester is Bryan te Vruchte, een goede kok en fijne collega. Ik werd direct goed opgenomen in het team en heb het erg naar mijn zin. Het is ook uitdagend werk omdat geen dag hetzelfde is. Bryan is direct, maar open en begeleidt mij goed. Wat ik leuk vind aan de horeca? Het is gezellig, ook het contact met de gasten is leuk (bij ’t Noorden serveren de koks ook vaak gerechten). Ik vind het werken met drukke weekenden en de feestdagen leuk en het team gevoel is erg fijn.”
#besteleerbedrijfhoreca

Ervaring van Jascha Bergervoet

Oud-leerling, leerling en nu werkzaam bij 't Noorden

22 jaar en oud-leerling Vakman/ondernemer en Zelfstandig werkend gastheer van het RijnIJssel college in Arnhem. Leerbedrijf: Partycentrum ’t Noorden in Aalten

“Sinds 2012 ben ik werkzaam bij ’t Noorden, een bedrijf dat mede ervoor heeft gezorgd dat ik persoonlijk erg ben gegroeid. Van afwasser tot waar ik vandaag in het bedrijf sta.”

‘’Ik ben zojuist mijn stage Vakman/Ondernemer afgerond bij ’t Noorden. Dit was tevens ook mijn 3e stage bij hetzelfde bedrijf. Leraren verklaarde mij voor gek en vroegen: ‘’Dan heb je alles toch al wel gezien?’’ Nee, want ’t Noorden is een erg veelzijdig bedrijf dat voortdurend bezig is met innoveren en vernieuwen. Hiermee wil ik zeggen dat ik elke dag wel weer nieuwe dingen leer en ontdek.’’

‘’De leermeesters die ’t Noorden tevens ook uitbaten zijn de beste werkgevers die een stagiaire of leerling zich kan wensen. Dit komt omdat ’t Noorden veel tijd in haar personeel steekt. Ook heb ik erg lang getwijfeld over mijn loopbaan in de toekomst maar door veel gesprekken en steun van mijn leermeester heb ik nu een doel voor ogen.’’

‘’Ooit als afwasser begonnen, hedendaags mag ik mijzelf assistent bedrijfsleider noemen.’’

Ervaring van Joyce Piek

Leerling zelfstandig werkend gastvrouw

21 jaar en leerling zelfstandig werkend gastvrouw van het Graafschap College in Doetinchem. Leerbedrijf: Partycentrum ’t Noorden in Aalten
Wat vind je van het leerbedrijf? “Super leuk. Vooral door het kunnen uiten van eigen ideeën en creativiteit laten zien. Ik, als leerling, wordt ook betrokken bij het werkoverleg en hier kan ik mijn eigen inbreng ook geven. Omdat de keuken vaak aan vakwedstrijden meedoet gaf ik een biertap wedstrijd aan voor de bediening. Dat pak ik nu samen op met mijn leermeester Nita Hüning. Op school leer je vaak standaard dingen, maar hier stimuleren ze de verdieping op bepaalde werk kennis. Zo mag ik een barista cursus volgen, mocht ik mee met een uitje naar de Gastvrijheidstop j.l. 28 oktober waar diverse workshops werden gegeven.”
Wat vind je van je leermeester Nita? “Fijn in de omgang, stimulerend en enthousiast over (nieuwe) ideeën. Ze wil je ook echt wat leren, vraagt door als ik iets niet snap en de samenwerking is fijn. Ze toont oprechte belangstelling.”
Wat vind je leuk aan werken in de horeca? “De gezelligheid in het team! Maar juist ook vooral het contact met je gasten, vanaf welkom tot afscheid, heel dankbaar. Een avond verzorgen die ze verwachten en dan misschien wel overtreffen.”
Meest positieve punt van ‘t Noorden? “Het is een hecht team maar juist vanaf het begin wordt iedereen goed opgenomen, al direct vanaf het begin was er een gastvrij onthaal. Je bent niet zomaar een stagiaire.”
#besteleerbedrijfhoreca

Omgeving

Wie de gemeente Aalten kent weet dat deze gemeente verrassend veelzijdig is. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Daarnaast is er een goed knooppunten-netwerk aan fiets- en wandelroutes  Al wandelend of fietsend over een landweg lijkt het alsof u in een schilderij van een Hollandse meester bent beland.  Oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met essen, bosjes, houtwallen en slingerende beekjes. Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk. In het eeuwenoude boerenlandschap liggen de hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, het vestingstadje Bredevoort en de buurtkernen Barlo, Haart, De Heurne, Lintelo en IJzerlo. Samen met het buitengebied, bieden zij een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. De gemeente Aalten is gelegen aan de Duitse grens. Deze loopt o.a. dwars door de dubbelplaats Dinxperlo-Süderwick. Ze vormen samen een ideale plek voor een dagje uit of voor een langere periode. Er zijn ruime mogelijkheden om te overnachten zoals campings, pensions, B&B’s, vakantiehuizen én groepsaccommodaties.

Verenigingen en Goede Doelen

P.I.T – Plezier is Troef klaverjasvereniging (Elke dinsdag)

E.S.K.A. – Eerste Sjoel Klub Aalten (Elke donderdag)

D.S.V. – Daalse Schiet Vereniging – www.dsvaalten.nl/  (Elke dinsdag)

JONG GELRE – Schiet Vereniging -(Elke dinsdag)

Kegelclubs

  1. De Smieters
  2. Onder Ons Aalten
  3. Ons Genoegen Aalten
  4. Zet ‘m Op Aalten
  5. Negen is ons Streven
  6. ’t Löp Lekker
  7. ’t Noorden
  8. Val Umme

Vriend van de Aaltense Uitdaging

“De Aaltense Uitdaging daagt ondernemers uit om maatschappelijk betrokken te ondernemen” aldus Ellen van Minnen. ‘t Noorden is ‘vriend’ van de Aaltense Uitdaging. Een stichting ter ondersteuning van verenigingen en sociaal maatschappelijk betrokken organisaties in onze gemeente. De Aaltense Uitdaging matcht deze verenigingen en organisaties met het bedrijfsleven. Op die manier krijgen bijvoorbeeld kopieerapparaten een tweede leven in een cultuurhuis. Of helpen wij als horecabedrijf een werkgroep aan een oliebollen frituur die gebruikt kan worden voor oud en nieuw.

Vriend van het Nationaal Onderduikmuseum

 Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Het museum bestaat uit het Onderduikmuseum en een uitgebreide collectie over de Aaltense historie, waaronder de textielindustrie, die belangrijk was voor de ontwikkeling van Aalten, de hoornindustrie met zijn unieke karakter en de agrarische geschiedenis.

Het museum heeft ook een ‘Escaperoom voor de vrijheid’. Wanneer je deze Escaperoom binnentreedt heb je aan de deur met je vrijheid betaald… In de Escaperoom krijg je de vraagstukken en de dilemma’s die iedereen zal tegenkomen wanneer hij of zij moet vluchten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een beter milieu begint bij jezelf

MVO beleid voor een duurzaam bedrijf
In deze tijden houdt ook ’t Noorden zich bezig met verantwoord ondernemen. Zo scheiden wij bijvoorbeeld al ons afval: plastic bij plastic, papier bij papier, glas bij glas en ook het groenafval houden wij apart. Daarnaast is onze warme chocolademelk van fair trade chocolade en zijn onze koffie en thee UTC certified. Bovendien kopen wij al onze producten in bij lokale leveranciers om zo het transport te minimaliseren.

Onze warme dranken (koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein) worden in glas geserveerd om zo ons plastic afval te tot een minimum te beperken. De gevonden voorwerpen die niet opgehaald worden brengen wij naar de kledinginzamelingscontainar van het Leger des Heils ReShare programma, zodat ze een tweede leven krijgen.

Op het dak van ’t Noorden liggen 16 zonnepanelen die voor een deel de elektriciteit verzorgen. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in LED verlichting in de zalen, 1 van de bedrijfswagens van ’t Noorden Catering is een Renault Kangoo ZE die volledig elektrisch rijdt. Deze auto wordt gebruikt om de broodjes catering en andere catering op korte afstanden weg te brengen. Dit alles niet alleen om kosten te besparen, maar ook een milieu bijdrage te leveren.

Na de in 2012 aangelegde zonnepanelen is het nu tijd voor een luchtwarmte pomp, een warmteboiler en warmteterugwinning.

Nita Huning en leerbedrijf 't Noorden

Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020

Nita Huning is Beste Leermeester Horeca 2019/2020

Naast drie leerbedrijven stonden er ook drie leermeesters op het podium. Zij streden voor de titel “Beste Leermeester Horeca 2019/2020”. De finalisten waren Jurriën van Hierden, Maître bij Parc Broekhuizen uit Leersum, Leo de Ree, eigenaar van Brasserie de Koperen Kees uit Sneek en Nita Huning – Koster, vennoot van ’t Noorden uit Aalten. Deze leermeesters vielen tijdens de commissiebezoeken aan de top 10 van de wedstrijd positief op vanwege hun enorme inzet voor hun leerlingen. De titel Beste Leermeester Horeca werd in ontvangst genomen door leermeester Nita Huning – Koster. Bij ’t Noorden in Aalten heeft zij als leermeester de verantwoordelijkheid op zich genomen voor het opleiden van de studenten. Ricardo Eshuis “Opleiden doet Nita zo bevlogen en met zoveel passie en aandacht, dat zij hierdoor echt het verschil maakt binnen het leerbedrijf. De betrokkenheid bij de scholen, het op peil houden van haar eigen kennis als leermeester en het zorgen voor een veilige en vertrouwde leeromgeving, zijn belangrijke redenen dat Nita de titel in ontvangst mag nemen. Zonder Nita zou ’t Noorden er heel anders uitzien als leerbedrijf.” Nita: “Ik ben super trots! Samen met ons mooie team hebben we deze prijs behaald.”

Over de wedstrijd

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt jaarlijks georganiseerd door SVH. Deelnemende leerbedrijven worden tijdens deze strijd beoordeeld door de eigen leermeesters, studenten en docenten, alsook door de wedstrijdcommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van SVH, KHN, SBB, FNV Horeca en oud winnaars. Omdat goede leermeesters van onschatbare waarde zijn, maakten zij dit jaar voor het eerst ook kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor nieuwe horecamedewerkers.

[Lees hier het hele bericht]

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 - 20.00 uur

Dagelijks geopend

van 12.00 - 20.00 uur

Woensdag t/m zondag

van 12.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@het-noorden.com
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.