Gast op 1, lokaal betrokken, persoonlijk
contact, betrouwbaar, innovatief en een fijn team

Pagina Inhoud

Waarom we bestaan?

- Missie

Gemoedelijk, gastvrij én verrassend! Voor opdrachtgevers, gasten en medewerkers, voor de samenleving. Bij of met ’t Noorden is er altijd reden voor feest! Iedere gast maar ook ons team van medewerkers wordt op een gemoedelijke en gastvrije manier behandeld. Zo kunnen we met elkaar geluk overbrengen op andere mensen. Daarmee verzorgen we elke keer weer unieke belevenissen!

Wat we willen zijn?

- Visie

Meer aandacht, daarmee maken we het verschil. We realiseren dit onder meer door te investeren in medewerkers, onderhoud, technologie en mee te gaan met de behoeftes van onze Achterhoekse gast. We lopen lokaal voorop met innovatieve producten om onze co2 uitstoot te verminderen en kijken scherp naar menusamenstelling, portiegrootte en inkoop om verspilling te voorkomen. We creëren samenwerkingen met lokale partners om zo waardevolle momenten voor onze gasten te verzorgen.

Waar we in geloven:

Kernwaarden van ‘t Noorden

1. Gast op #1

Gastvrijheid. “Wij zijn er voor u!” Niet de organisatie, maar de gast is het belangrijkst. Verdiep je in de behoeftes van je gast en overtref de verwachtingen. Gasten moeten altijd een centrale plaats in jou denken hebben. Gastgerichtheid. Behandel anderen zoals jezelf ook graag behandeld wilt worden. Zorg dat gasten zich welkom voelen. Zorg vooral voor een leuk verblijf.

2. Lokaal betrokken

’t Noorden is een bedrijf voor de inwoners van Aalten. We zijn een Local Hero. We versterken de verbintenis binnen het dorp. We zijn betrokken met onze directe omgeving. We werken samen met andere partijen in de wijk en maken zo veel mogelijk gebruik van lokale leveranciers. Wij zijn daarom ook trots op de Achterhoek.

3. Persoonlijk contact

We zijn een familiebedrijf en dat betekent direct contact tussen de ondernemers en de gasten. De ondernemers zijn zichtbaar aanwezig, zowel op de werkvloer als in de marketing uitingen. We spelen in op persoonlijke wensen en denken mee met de gast.

4. Betrouwbaarheid

Iets waar je vertrouwen in kunt hebben. Je beloftes nakomen. Geloofwaardig zijn. Aan de verwachtingen voldoen, of zelfs overtreffen. Constant. Verzorgend. De mate waarin een bedrijf in staat is het toegezegde prestatieniveau voor zijn gasten te realiseren. Beloftes inlossen. Garantie. Van iets of iemand op aan kunnen.

5. Innovatief

Iets nieuws brengend. Vernieuwend en verrassend. Het aanpassen van bestaande producten of diensten, ideeën of processen. Nieuwe ideeën, processen en diensten. Zie de mogelijkheden en vergeet de onmogelijkheden. Meer dan alleen een technische verbetering. Onze werknemers hebben een neus voor trends en kunnen deze vertalen naar innovatieve producten of diensten.

6. Team

We zijn trots op onze medewerkers, want we doen het samen. We zien onszelf als een echt team. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige medewerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen ze geluk overbrengen op andere mensen en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen.

Geschiedenis - het begin...

De geschiedenis van ’t Noorden begint eigenlijk al in 1828. Op de plek waar het pand nu staat, bevond zich toen een huis met erf en een boomgaard. Aan de andere kant van de Koningsweg, op nummer 8, stond een korenmolen met erf maar zonder woonhuis. Het huis, erf, bouwland en de molen waren eigendom van Hendrik Lindenhovius die het in 1849 verkocht aan Abraham van Eerden die elders in Aalten een logement uitbaatte. In 1856 gaat Jan Hendrik Weenink (34 jaar) in het huis wonen en op de molen werken. In opdracht van Jan Hendrik vindt er in 1866 een verbouwing plaats. Een deel van het bouwland verandert in een ‘Terrein tot vermaak’, zo valt in het gemeentelijk archief te lezen. Het is het begin van de speeltuin die nu nog steeds deel uitmaakt van ’t Noorden.

Geschiedenis - een eeuw in vogelvlucht...

16 april 1918 neemt Bernardus Heersink uit Winterswijk het café over. Rond deze tijd wordt de naam van de zaak ook vernoemd naar ’t Noorden (van Aalten). In 1948 volgt Jan Bertus Keijzer Heersink op, die in 1957 op zijn beurt opgevolgd wordt door Abraham Grevink die in 1976 overlijdt. De zaak wordt voortgezet door zijn weduwe S.W.Grevink-Piepers en de families H.T.W. Grevink en J.W.Prinsen. Zij doen dit tot 1997.

Geschiedenis - Familie Huning

Vanaf 1997 nemen Martin en Monique Huning de zaak over. Onder hun leiding komt er een groter zalencentrum, wordt het restaurant omgebouwd tot pannenkoekenhuys en worden de cateringfaciliteiten flink uitgebreid. In december 2015 traden zoon Wesley Huning en zijn vrouw Nita Huning – Koster in dienst bij zijn ouders. Zij zijn de volgende generatie die ’t Noorden in de toekomst op vertrouwde wijze zullen gaan runnen.

’t Noorden – Al meer dan 150 jaar Gemoedelijk & Gastvrij

Duurzaam

MVO. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend. Hoe dan? Een elektrische bedrijfswagen voor het transport van catering. Een elektrische scooter voor de kleine boodschap en het transport van lunch bestellingen. 80% LED verlichting in het hele complex. 16 Zonnepanelen op dit moment. Wij treden ook op als Unieke Achterhoeker ambassadeur want op dit moment zijn er 3 medewerkers met een WaJong regeling.

Werken bij

Wij zoeken allround horeca talenten (leerlingen / stagiaires / parttimers en fulltimers) die hét in zich hebben! De stap extra zetten voor gasten en je collega’s! ’t Noorden staat voor gemoedelijk en gastvrij. Er is altijd reden voor feest en wegens aanhoudende drukte zijn wij op zoek naar versterking binnen ons team.

Ervaring van Chiara Monasso

Oud-leerling en nu werkzaam bij 't Noorden

Chiara Monasso, 22 jaar | Docent consumptieve techniek | Hogeschool van Amsterdam | 2e jaars
”Voor mijn opleiding als docent had ik ervaring nodig in de horeca. Zowel bediening als keuken. Om de basis hiervan te leren, heb ik gezocht naar een allround bedrijf waar ik in een korte tijd veel kon zien, horen en doen. Dit heeft mij bij ‘t Noorden gebracht. Een bedrijf waar je als nieuwkomer in de horeca een goede basis kan creëren.

Door goede begeleiding van de leermeesters in de bediening en keuken heb ik uiteindelijk nieuwe technieken en vaardigheden geleerd. Daarnaast heeft het mij laten zien hoe belangrijk gastvrijheid voor de horeca is en wat je daar allemaal mee kan bereiken. Voor mij was het een hele leuke ervaring en als pluspunt heeft het mij een bijbaantje opgeleverd.”

Ervaring van Jascha Bergervoet

Oud-leerling, leerling en ook nog werkzaam bij 't Noorden

Jascha Bergervoet, 21 jaar | Vakman- Ondernemer | Rijn IJssel college | MBO 4
”Sinds 2012 ben ik werkzaam bij ’t Noorden, een bedrijf dat mede ervoor heeft gezorgd dat ik persoonlijk erg ben gegroeid. Van afwasser tot tentenbouwer, tuinverzorging, pannenkoekenbakker, keukenhulp, autowasser, leidinggevende, zelfstandig werkend gastheer en werkzaam achter de schermen. Bij ’t Noorden kan het allemaal!’’

‘’Ik ben begonnen als 15 jarige afwasser in de afwaskeuken, daar ben ik doorgegroeid tot waar ik nu sta. Ik ben momenteel bezig aan mijn 3e stage bij hetzelfde leerbedrijf. Leraren verklaarde mij voor gek en vertelde ‘’Dan heb je alles toch al wel gezien bij dat bedrijf?’’. Nee, want ’t Noorden is een erg veelzijdig bedrijf dat voortdurend bezig is met innoveren. Hiermee wil ik zeggen dat ik elke dag wel weer nieuwe dingen leer en ontdek.’’

‘’De ondernemers die ’t Noorden runnen zijn de beste werkgevers die je kunt wensen. Dit durf ik zeker hardop te roepen. Ik heb al meerdere cursussen en workshops mogen bijwonen en heb zelfs een aantal certificaten mogen ontvangen. Dit komt omdat ‘t Noorden veel tijd in haar personeel steekt. Omdat ik erg lang heb getwijfeld over wat ik precies zou willen gaan doen in de toekomst heb ik veel steun gekregen op het gebied van mijn loopbaan.’’

Omgeving

Wie de gemeente Aalten kent weet dat deze gemeente verrassend veelzijdig is. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Daarnaast is er een goed knooppunten-netwerk aan fiets- en wandelroutes  Al wandelend of fietsend over een landweg lijkt het alsof u in een schilderij van een Hollandse meester bent beland.  Oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met essen, bosjes, houtwallen en slingerende beekjes. Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk. In het eeuwenoude boerenlandschap liggen de hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, het vestingstadje Bredevoort en de buurtkernen Barlo, Haart, De Heurne, Lintelo en IJzerlo. Samen met het buitengebied, bieden zij een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. De gemeente Aalten is gelegen aan de Duitse grens. Deze loopt o.a. dwars door de dubbelplaats Dinxperlo-Süderwick. Ze vormen samen een ideale plek voor een dagje uit of voor een langere periode. Er zijn ruime mogelijkheden om te overnachten zoals campings, pensions, B&B’s, vakantiehuizen én groepsaccommodaties.

Verenigingen en Goede Doelen

P.I.T – Plezier is Troef klaverjasvereniging (Elke dinsdag)

E.S.K.A. – Eerste Sjoel Klub Aalten (Elke donderdag)

D.S.V. – Daalse Schiet Vereniging – www.dsvaalten.nl/  (Elke dinsdag)

Kegelclubs

  1. De Smieters
  2. Onder Ons Aalten
  3. Ons Genoegen Aalten
  4. Zet ‘m Op Aalten
  5. Negen is ons Streven
  6. ’t Löp Lekker
  7. ’t Noorden
  8. Val Umme

Vriend van de Aaltense Uitdaging

“De Aaltense Uitdaging daagt ondernemers uit om maatschappelijk betrokken te ondernemen” aldus Ellen van Minnen. ‘t Noorden is ‘vriend’ van de Aaltense Uitdaging. Een stichting ter ondersteuning van verenigingen en sociaal maatschappelijk betrokken organisaties in onze gemeente. De Aaltense Uitdaging matcht deze verenigingen en organisaties met het bedrijfsleven. Op die manier krijgen bijvoorbeeld kopieerapparaten een tweede leven in een cultuurhuis. Of helpen wij als horecabedrijf een werkgroep aan een oliebollen frituur die gebruikt kan worden voor oud en nieuw.

Vriend van het Nationaal Onderduikmuseum

 Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Het museum bestaat uit het Onderduikmuseum en een uitgebreide collectie over de Aaltense historie, waaronder de textielindustrie, die belangrijk was voor de ontwikkeling van Aalten, de hoornindustrie met zijn unieke karakter en de agrarische geschiedenis.

Het museum heeft ook een ‘Escaperoom voor de vrijheid’. Wanneer je deze Escaperoom binnentreedt heb je aan de deur met je vrijheid betaald… In de Escaperoom krijg je de vraagstukken en de dilemma’s die iedereen zal tegenkomen wanneer hij of zij moet vluchten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een beter milieu begint bij jezelf

MVO beleid voor een duurzaam bedrijf
In deze tijden houdt ook ’t Noorden zich bezig met verantwoord ondernemen. Zo scheiden wij bijvoorbeeld al ons afval: plastic bij plastic, papier bij papier, glas bij glas en ook het groenafval houden wij apart. Daarnaast is onze warme chocolademelk van fair trade chocolade en zijn onze koffie en thee UTC certified. Bovendien kopen wij al onze producten in bij lokale leveranciers om zo het transport te minimaliseren.

Onze warme dranken (koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein) worden in glas geserveerd om zo ons plastic afval te tot een minimum te beperken. De gevonden voorwerpen die niet opgehaald worden brengen wij naar de kledinginzamelingscontainar van het Leger des Heils ReShare programma, zodat ze een tweede leven krijgen.

Op het dak van ’t Noorden liggen 16 zonnepanelen die voor een deel de elektriciteit verzorgen. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in LED verlichting in de zalen, 1 van de bedrijfswagens van ’t Noorden Catering is een Renault Kangoo ZE die volledig elektrisch rijdt. Deze auto wordt gebruikt om de broodjes catering en andere catering op korte afstanden weg te brengen. Dit alles niet alleen om kosten te besparen, maar ook een milieu bijdrage te leveren.

Na de in 2012 aangelegde zonnepanelen is het nu tijd voor een luchtwarmte pomp, een warmteboiler en warmteterugwinning.

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Dinsdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

Dagelijks geopend

van 11.00 - 20.00 uur

Woensdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@het-noorden.com
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.