Gast op 1, lokaal betrokken, persoonlijk
contact, betrouwbaar, innovatief en een fijn team

Pagina Inhoud

Waarom we bestaan?

- Missie

Gemoedelijk, gastvrij én verrassend! Voor opdrachtgevers, gasten en medewerkers, voor de samenleving. Bij of met ’t Noorden is er altijd reden voor feest! Iedere gast maar ook ons team van medewerkers wordt op een gemoedelijke en gastvrije manier behandeld. Zo kunnen we met elkaar geluk overbrengen op andere mensen. Daarmee verzorgen we elke keer weer unieke belevenissen!

Wat we willen zijn?

- Visie

Meer aandacht, daarmee maken we het verschil. We realiseren dit onder meer door te investeren in medewerkers, onderhoud, technologie en mee te gaan met de behoeftes van onze Achterhoekse gast. We lopen lokaal voorop met innovatieve producten om onze co2 uitstoot te verminderen en kijken scherp naar menusamenstelling, portiegrootte en inkoop om verspilling te voorkomen. We creëren samenwerkingen met lokale partners om zo waardevolle momenten voor onze gasten te verzorgen.

Waar we in geloven:

Kernwaarden van ‘t Noorden

1. Gast op #1

Gastvrijheid. “Wij zijn er voor u!” Niet de organisatie, maar de gast is het belangrijkst. Verdiep je in de behoeftes van je gast en overtref de verwachtingen. Gasten moeten altijd een centrale plaats in jou denken hebben. Gastgerichtheid. Behandel anderen zoals jezelf ook graag behandeld wilt worden. Zorg dat gasten zich welkom voelen. Zorg vooral voor een leuk verblijf.

2. Lokaal betrokken

’t Noorden is een bedrijf voor de inwoners van Aalten. We zijn een Local Hero. We versterken de verbintenis binnen het dorp. We zijn betrokken met onze directe omgeving. We werken samen met andere partijen in de wijk en maken zo veel mogelijk gebruik van lokale leveranciers. Wij zijn daarom ook trots op de Achterhoek.

3. Persoonlijk contact

We zijn een familiebedrijf en dat betekent direct contact tussen de ondernemers en de gasten. De ondernemers zijn zichtbaar aanwezig, zowel op de werkvloer als in de marketing uitingen. We spelen in op persoonlijke wensen en denken mee met de gast.

4. Betrouwbaarheid

Iets waar je vertrouwen in kunt hebben. Je beloftes nakomen. Geloofwaardig zijn. Aan de verwachtingen voldoen, of zelfs overtreffen. Constant. Verzorgend. De mate waarin een bedrijf in staat is het toegezegde prestatieniveau voor zijn gasten te realiseren. Beloftes inlossen. Garantie. Van iets of iemand op aan kunnen.

5. Innovatief

Iets nieuws brengend. Vernieuwend en verrassend. Het aanpassen van bestaande producten of diensten, ideeën of processen. Nieuwe ideeën, processen en diensten. Zie de mogelijkheden en vergeet de onmogelijkheden. Meer dan alleen een technische verbetering. Onze werknemers hebben een neus voor trends en kunnen deze vertalen naar innovatieve producten of diensten.

6. Team

We zijn trots op onze medewerkers, want we doen het samen. We zien onszelf als een echt team. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige medewerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen ze geluk overbrengen op andere mensen en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen.

Geschiedenis - het begin...

De geschiedenis van ’t Noorden begint eigenlijk al in 1828. Op de plek waar het pand nu staat, bevond zich toen een huis met erf en een boomgaard. Aan de andere kant van de Koningsweg, op nummer 8, stond een korenmolen met erf maar zonder woonhuis. Het huis, erf, bouwland en de molen waren eigendom van Hendrik Lindenhovius die het in 1849 verkocht aan Abraham van Eerden die elders in Aalten een logement uitbaatte. In 1856 gaat Jan Hendrik Weenink (34 jaar) in het huis wonen en op de molen werken. In opdracht van Jan Hendrik vindt er in 1866 een verbouwing plaats. Een deel van het bouwland verandert in een ‘Terrein tot vermaak’, zo valt in het gemeentelijk archief te lezen. Het is het begin van de speeltuin die nu nog steeds deel uitmaakt van ’t Noorden.

Geschiedenis - een eeuw in vogelvlucht...

16 april 1918 neemt Bernardus Heersink uit Winterswijk het café over. Rond deze tijd wordt de naam van de zaak ook vernoemd naar ’t Noorden (van Aalten). In 1948 volgt Jan Bertus Keijzer Heersink op, die in 1957 op zijn beurt opgevolgd wordt door Abraham Grevink die in 1976 overlijdt. De zaak wordt voortgezet door zijn weduwe S.W.Grevink-Piepers en de families H.T.W. Grevink en J.W.Prinsen. Zij doen dit tot 1997.

Geschiedenis - Familie Huning

Vanaf 1997 nemen Martin en Monique Huning de zaak over. Onder hun leiding komt er een groter zalencentrum, wordt het restaurant omgebouwd tot pannenkoekenhuys en worden de cateringfaciliteiten flink uitgebreid. In december 2015 traden zoon Wesley Huning en zijn vrouw Nita Huning – Koster in dienst bij zijn ouders. Op 1 januari 2019 hebben ze ’t Noorden gedeeltelijk overgenomen. Zij zijn de volgende generatie die ’t Noorden in de toekomst op vertrouwde wijze zullen gaan runnen.

’t Noorden – Al meer dan 150 jaar Gemoedelijk & Gastvrij

Verenigingen en Goede Doelen

P.I.T – Plezier is Troef klaverjasvereniging (Elke dinsdag)

E.S.K.A. – Eerste Sjoel Klub Aalten (Elke donderdag)

D.S.V. – Daalse Schiet Vereniging – www.dsvaalten.nl/  (Elke dinsdag)

JONG GELRE – Schiet Vereniging -(Elke dinsdag)

Kegelclubs

  1. De Smieters
  2. Onder Ons Aalten
  3. Ons Genoegen Aalten
  4. Zet ‘m Op Aalten
  5. Negen is ons Streven
  6. ’t Löp Lekker
  7. ’t Noorden
  8. Val Umme

Vriend van de Aaltense Uitdaging

‘t Noorden is ‘vriend’ van de Aaltense Uitdaging. Een stichting ter ondersteuning van verenigingen en sociaal maatschappelijk betrokken organisaties in onze gemeente. De Aaltense Uitdaging matcht deze verenigingen en organisaties met het bedrijfsleven. Op die manier krijgen bijvoorbeeld kopieerapparaten een tweede leven in een cultuurhuis. Of helpen wij als horecabedrijf een werkgroep aan een oliebollen frituur die gebruikt kan worden voor oud en nieuw.

Vriend van het Nationaal Onderduikmuseum

 Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Het museum bestaat uit het Onderduikmuseum en een uitgebreide collectie over de Aaltense historie, waaronder de textielindustrie, die belangrijk was voor de ontwikkeling van Aalten, de hoornindustrie met zijn unieke karakter en de agrarische geschiedenis.

’t Noorden is ambassadeur van “Unieke Achterhoekers”. Dit is in verbinding met bind! Het MVO platform bind! is een initiatief van de Achterhoekse Sociale Werkbedrijven (Hameland, Laborijn en SDOA). Deelnemende partijen zijn: VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, SIKA, FNV, CNV, UWV en de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, en Winterswijk. De campagne Unieke Achterhoekers aan het werk kent een nauwe samenwerking met het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Van hieruit vindt de dienstverlening plaats.

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Woensdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

Dagelijks geopend

van 11.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@het-noorden.com
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.