Bij 't Noorden van
Aalten - Lunch & Diner

Pannenkoekenhuys 't Noorden

Voor iedereen wat lekkers!

’t Noorden (van Aalten) heeft de beste pannenkoeken, maar nog zo veel meer. Geniet van een uitgebreide lunch, authentieke burgers, ambachtelijk gebakken pannenkoeken, schnitzels, maaltijdsalades en Hollandse gerechten. Vier ‘t leven in het restaurant of op het bloemrijke terras met uitzicht op de grote speeltuin met de beroemde locomotief.

Tegenover ’t Noorden, aan de Koningsweg, is er een stuk land waar we ons eigen graan verbouwen in samenwerking met lokale boeren. Je kunt vanaf het terras en ’t pannenkoekenhuis het graan zien groeien. Om het jaar in augustus vieren we het met een groot en spectaculair oogstfeest.

Uiteraard houden wij graag rekening met dieten, zoals glutenvrij of lactosevrij beslag en serveren wij ook vegetarische gerechten.

3 speerpunten:

  • Eerlijke ingrediënten
    Het meel waarmee onze pannenkoeken worden gebakken is afkomstig van familiebedrijf molen Gunnewick De Vier Winden uit Vragender. Een ambachtelijke maalderij, graan- en meelhandel dat sinds 1862 meel produceert uit zowel biologische als conventionele granen.
  • Meer dan pannenkoeken.
    Ons menu is groter dan alleen maar pannenkoeken. Naast de frites & snacks, kindergerechten en maandspecials serveren we ook onze eigen filetschnitzels, maar ook Hollandse grand café gerechten.
  • Prijswinnende pannenkoeken
    Tijdens meerdere vakwedstrijden heeft het team van ’t Noorden de top 10 van Nederland gehaald wanneer het aankomt op het bakken van pannenkoeken. De hoogste notering is tot nu toe een 3e plek geweest van bijna 400 pannenkoekenhuizen in Nederland.

Pannenkoekenhuys en Terras

Voor iedereen wat lekkers...

Ons terras is open voor pannenkoeken, lunchgerechten en de lekkerste hoofdgerechten en maaltijdsalades! 🥞🎊

𝗧𝗲𝗿𝗿𝗮𝘀🎊
Woensdag t/m Zondag van 11:00 tot 20:00 uur
Reserveren van te voren is niet mogelijk, enkel bij aankomst op ons terras. 👨‍👩‍👧‍👧

*Mocht het regenen of te koud zijn, kan het zijn dat we een dagje niet openen op het terras. Houd onze facebook en website in de gaten! 🌨

De menu kaart vind je hier! 

De Noordelingen kids kaart vind je hier!

Afhaalloket en Take Away

Thuis uit eten

🆕 𝗔𝗳𝗵𝗮𝗹𝗲𝗻🥞

Woensdag t/m Zondag van 12:00 tot 19:30 uur
Zit het terras vol of thuis lekker in alle rust genieten? Geen probleem! Je kunt bij ons terecht voor heerlijke afhaalgerechten. Zowel lunch, diner als iets lekkers bij de koffie! Bestellen gaat eenvoudig via www.pannenkoekenthuys.nl ➡ afhalen kan in ons restaurant.

De online webshop vind je hier: www.pannenkoekenthuys.nl

Hopelijk tot snel!🤩

𝐓𝐞𝐚𝐦 ‘𝐭 𝐍𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧

Laatste nieuws

Boergondisch Volksfeest in Boergondië

2021 Boergondisch Volksfeest bij ‘t Noorden AALTEN – Het hele weekend is het feest bij “‘t Noorden van Aalten” met verschillende activiteiten rondom het boergondisch volksfeest van Boergondie. Op vrijdag organiseert het team van ’t Noorden in samenwerking met Stichting Volksfeest Aalten de kindervoorstelling Thijm en het...
Lees verder Meer Nieuws

Agenda

ZO
19
SEP

Boergondisch Volksfeest Zondag

2021 Boergondisch Volksfeest bij ‘t Noorden AALTEN – Het hele weekend is het feest bij ’t Noorden met verschillende activiteiten rondom het boergondisch volksfeest. Op vrijdag organiseert het team van ’t Noorden in samenwerking met Stichting Volksfeest Aalten de kindervoorstelling en het...
Lees verder
ZA
02
OKT

Beleefweekend IVN

In het weekend van 1, 2 en 3 oktober 2021 gaat de eerste editie van het Beleefweekend Aalten van start. Het Beleefweekend betrekt inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen bij de prachtige (natuur)parels van de gemeente. Een weekend vol activiteiten waarbij iedereen op een actieve manier kennis maakt met al h...
Lees verder
ZO
03
OKT

Beleefweekend IVN

In het weekend van 1, 2 en 3 oktober 2021 gaat de eerste editie van het Beleefweekend Aalten van start. Het Beleefweekend betrekt inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen bij de prachtige (natuur)parels van de gemeente. Een weekend vol activiteiten waarbij iedereen op een actieve manier kennis maakt met al h...
Lees verder

't Noorden dringt door tot de Terras Top 100 van Nederland

Top recensie van Misset Horeca

“Een kleurenpracht schittert je tegemoet als je het terras van ‘t Noorden in Aalten oploopt. Dat is te danken aan de stoelen die een regenboog aan diversiteit vormen.

’t Noorden is een partycentrum en pannenkoekenhuis, en aangezien we niet komen feesten, gaan we voor de pannenkoek. Maar eerst de drankjes. Die worden netjes met het logo naar voren gedraaid. Het getapte bier heeft een perfecte schuimkraag tot de laatste druppel. Dan de pannenkoeken, prima uiteraard. Ze vullen erg goed en blijven tot op het laatste stukje warm.

Dit is een zaak die zich, op dit soort tijden, richt op ouders met kinderen. Dankzij de grote speeltuin aan het terras kunnen de kinderen zich prima vermaken hier, en de ouders kunnen rustig vanaf datzelfde terras de kinderen in de gaten houden. Prima opgelost zo. Maar, zo ervaren we zelf, ook zonder kinderen is het bij ‘t Noorden oprecht genieten van een fijne pannenkoek.”

De Noordelingen

Ga mee op reis bij ‘t Noorden in Aalten en ervaar de spannende verhalen en legendes van de Noordelingen.

Aalten ligt in het Oostelijke deel van de Achterhoek. Een rustig gebied met een bijzonder lange historie dat terug gaat naar de ijstijd. Precies op deze centrale plek komen de legendes van De Noordelingen samen. De Noordelingen zijn elfachtige kleine aardmensjes die onder de grond wonen in het speelparadijs van ‘t Noorden in Aalten. Het is een kabouterachtig volkje met eigenschappen van Duitse kobolden en Scandinavische elfen. Ze verrichten doorgaans allerlei klusjes voor de mensen. Ze staan bekend om hun zachtaardigheid en beschermende karakter naar kinderen.

Boven op de bult, bij ‘t Noorden, kunnen ze mooi alles in de gaten houden en zodoende de gasten verwelkomen en veilig houden. Daarnaast helpen ze ook mee met allerlei klussen rondom ‘t Noorden waarna ze heerlijke pannenkoeken krijgen. Uiteraard met hun eigengemaakte stroop.

Kijk vooral even bij de kids arrangementen pagina!

Speeltuin

Beleef de beroemde locomotief van 't Noorden en leef je uit!

Stap in en beleef de beroemde trein van ’t Noorden. Met rubberen valtegels in het eerste gedeelte van de speeltuin wordt rekening gehouden met een leeftijdsdoelgroep van 2 tot 6 jaar waarvoor enkele peuter en kleuter toestellen staan. Midden in de speeltuin is een grote air-trampoline, een overdekte zandbak, een klim en glij paradijs en een kabelbaan van 20 meter.

Om de speeltuin heen rijdt een op schaal na gebouwde locomotief waar kinderen voor €1,00 twee rondjes in mogen mee rijden. Onvergetelijk!

Het Terras

Heerlijk een drankje nemen in de zon op ons kleurrijke terras

Het terras is open tijdens zomerse dagen met goed zicht op de grote speeltuin. De centrale ligging bij Aalten en de faciliteiten maken het een ideale plek voor een prettig verblijf. Want ook de omgeving van ’t Noorden is schitterend. De Achterhoek staat bekend om zijn natuur en dat is hier zeker te zien. Er worden aan de overzijde, op de parkeerplaats, ook 4 camperplaatsen aangeboden.

’t Noorden derde van Nederland!

Simon Heusinkveld van Pannenkoekenhuys ’t Noorden is derde geworden bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won op donderdag 17 januari de bronzen medaille tijdens de Horecava in Amsterdam met zijn creatie ‘Of je Worst Lust?!’

Of je worst lust
De winnende pannenkoek van ’t Noorden heet: “Of je Worst Lust?!” Een pannenkoek met zuurkool dat gekookt is in Borghman Bokbier, kook en rookworst van Keurslager Gleis, prei, afgegarneerd met wat uitgebakken spek, krokantje van brood, augurkmayo en een chipje van zoete aardappel. De basis van het prijswinnende pannenkoeken beslag van ’t Noorden is met meel, boekweit en bloem van Molen De Vier Winden uit Vragender. Deze samensmelting van ingrediënten en de presentatie van Simon hebben ervoor gezorgd dat hij met de bronzen medaille terug naar Aalten ging. Een fantastische prestatie en daarmee de lekkerste pannenkoek van de provincie Gelderland.

Foto: Tamara Verheij | [Lees hier het volledige bericht]

KinderZwerfboekStation

Ambassadeur van KinderHulp Nederland

Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Wij van ’t Noorden willen daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. In ons restaurant staat namelijk een KinderzwerfboekStation. Kinderen mogen hier een boek ophalen om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven. Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

Fiets en Wandelroute

In samenwerking met Achterhoek Toerisme