Een heerlijke pannenkoek eten in de coupé
of terras met uitkijk op de speeltuin!

Pannenkoekenhuys 't Noorden

Voor iedereen wat lekkers!

Je voelt je welkom bij ´t Noorden in Aalten. Met Achterhoekse gastvrijheid word je elke maand weer verrast door de ‘pannenkoek van de maand’. Dat betekent seizoensgebonden verrassingen op je bord. Je zit in originele treinbanken en kijkt uit op de open keuken in de Noorden Express wagon waar pannenkoeken ambachtelijk met de pan worden gebakken. Of neem plaats op het terras met uitzicht op de grote (vernieuwde) speeltuin met de beroemde locomotief van ’t Noorden!

Tegenover ’t Noorden, aan de Koningsweg, is er een stuk land waar we ons eigen graan verbouwen in samenwerking met lokale boeren. Je kunt vanaf het terras en ’t pannenkoekenhuis het graan zien groeien. Om het jaar in augustus vieren we het met een groot en spectaculair oogstfeest.

Uiteraard houden wij graag rekening met dieten, zoals glutenvrij of lactosevrij beslag en serveren wij ook vegetarische gerechten.


      

3 speerpunten:

 • Eerlijke ingrediënten
  Het meel waarmee onze pannenkoeken worden gebakken is afkomstig van familiebedrijf molen Gunnewick De Vier Winden uit Vragender. Een ambachtelijke maalderij, graan- en meelhandel dat sinds 1862 meel produceert uit zowel biologische als conventionele granen.
 • Meer dan pannenkoeken.
  Ons menu is groter dan alleen maar pannenkoeken. Naast de frites & snacks, kindergerechten en maandspecials serveren we ook onze eigen filetschnitzels, maar ook Hollandse grand café gerechten.
 • Prijswinnende pannenkoeken
  Tijdens meerdere vakwedstrijden heeft het team van ’t Noorden de top 10 van Nederland gehaald wanneer het aankomt op het bakken van pannenkoeken. De hoogste notering is tot nu toe een 3e plek geweest van bijna 400 pannenkoekenhuizen in Nederland.

Nieuwe Menukaart

Menukaart voor restaurant, terras en afhaalloket


Nieuwe menukaart vanaf woensdag 2 september 2020
Openingstijden:
September t/m juni woensdag t/m zondag van 11.00 – 20.00 uur

Tadaáá, hierbij onze nieuwe menukaart! Deze hebben we met wat verschillende gerechten uitgebreid zoals: Kipsaté, Noorden Classic Burger, Champignons Dordogne en nog veel meer zoals de vegan Moving Mountain Burger! Ook zijn we terug met ’t Noorden Borrelkaartje met onder andere: Nacho’s, Oude Kaastengels, ’t Noorden Borrelplank en Wisseltap!

Alle gerechten die op de menukaart staan kunnen ook afgehaald worden.
PANNENKOEKEN AFHALEN?
Hoe werkt het?
👀 Bekijk onze menukaart
☎️Bel 0543-472551
⏱We werken met een maximaal aantal bestellingen per kwartier.
👨🏻‍🍳Wij zorgen dat de gerechten op de afgesproken tijd klaar staan.
💳Bij het afhaal loket graag betalen met PIN. Aan de voorzijde van het pand hebben we een afhaalpunt gecreëerd. Vanuit de ijssalon. 🔨
🏡Neem de pannenkoeken mee naar huis.
🥞Eet smakelijk!
=============
📍Pannenkoekenhuys ‘t Noorden
Lichtenvoordsestraatweg 44 – AALTEN – 0543-472551
Wij bakken en bereiden de pannenkoeken zoals je van ons gewend bent, in een brandschone omgeving en volgens strikte veiligheidsvoorschriften. Wij volgen ten alle tijden de richtlijnen van de overheid en het RIVM, waarbij we de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers voorop stellen.
Sundae’s en ijsbekers ! Ook om mee te nemen!

De nieuwe maandspecials van september!

Bij 't Noorden is het voor iedereen feest!

De nieuwe specials van september!
Verkrijgbaar in ’t Pannenkoekenhuys van ’t Noorden:

Pannenkoek van de Maand: 14,50
Pannenkoek met paprika, bosui & een topping van pittige kip

Toetje van de Maand: 7,00
citroen meringue, citroenijs & citroen curd

Nog meer specialiteiten in september

Grolsch IPA: 3,75
Grolsch frisbittere IPA is een lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 5,5%. De geur kenmerkt zich door stevige citrus en tropische fruit aroma’s.

Aperol Spritz: 5,25
DIT IS PAS LEKKERRR… Ook in de herfst en in de winter een verrassend lekker Aperitief!

Espresso Tonic: 3,75
Met tonic en espresso komen twee klassieke ingrediënten samen. Verenigd in onze verfrissende Espresso Tonic – een ongewoon, heerlijk drankje zonder alcohol.

Bulldog Gin Tonic: 7,00
Stoere gin met een harmonieus karakter, heerlijk in combinatie met premium tonic en limoen.

Laatste nieuws

Willem Wisselink is de Koning van Boergondië in Aalten

Willem Wisselink is de Koning van Boergondië in Aalten AALTEN – 19 september 2020 – Tijdens het vogelschieten op het vakantie terras van ’t Noorden in Aalten is Willem Wisselink de Koning van Boergondië geworden. Hij haalde de houten vogel met het 326e schot naar beneden. De linkervleugel ging naar Anita Bussink, de recht...
Lees verder Meer Nieuws

Agenda

VR
18
SEP

Lonnie Ballonie

Op vrijdag 18 september in het pannekoekenhuys van ’t Noorden is er een leuke activiteit voor de kleine volksfeestgangers onder ons georganiseerd: Lonnie Ballonnie. Een knotsgekke middag met onder andere het schminken en knutselen van ballonnen onder leiding van Clown Lonnie Ballonnie. Toegang gratis! Zien we je daar? Me...
Lees verder
VR
18
SEP

Vogelschieten

Vogelschieten zoals het hoort, maar dan in Boergondië. Wordt jij de koning van Boergondië? Vrijdag 18 september van 14:00 tot 22:00 Vrijdag 18 september kun jij mee doen aan het alternatieve vogelschieten in Boergondië. Wordt jij koning van Boergondië? Samen met onze vrienden van de Domme Aan...
Lees verder
ZA
19
SEP

Volksfeest Boergondië

Het Volksfeest van Boergondië, want boergondiërs zijn levensgenieters. Zaterdag 19 september van 16:00 tot 22:00   Op zaterdag 19 september vieren we samen het volkfeest van Boergondië, want Boergondië staat en is natuurlijk bestemd voor levensgenieters! Daarom hebben we onze vrienden...
Lees verder

Lunch bij 't Noorden

Werp een blik in onze menukaart en maak kennis met bijvoorbeeld de Heurnse Pannenkoek of probeer eens de lekkere lunch broodjes of een maaltijdsalades?  Naast pannenkoeken serveren we namelijk ook andere gerechten zoals diverse broodjes, soepen, salades en ook andere warme gerechten zoals de heerlijke Noorden Uitsmijter of de beroemde Club Sandwich!

Diner bij 't Noorden

Pannenkoeken en meer

’t Noorden heeft de beste pannenkoeken, maar nog zoveel meer. Geniet van ambachtelijk gebakken pannenkoeken, schnitzels, maaltijdsalades en Hollandse gerechten in de treinbanken of op het terras met uitzicht op de grote speeltuin. Kijk ook naar onze arrangementen pagina voor inspiratie!

’t Noorden derde van Nederland!

Simon Heusinkveld van Pannenkoekenhuys ’t Noorden is derde geworden bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won op donderdag 17 januari de bronzen medaille tijdens de Horecava in Amsterdam met zijn creatie ‘Of je Worst Lust?!’

Of je worst lust
De winnende pannenkoek van ’t Noorden heet: “Of je Worst Lust?!” Een pannenkoek met zuurkool dat gekookt is in Borghman Bokbier, kook en rookworst van Keurslager Gleis, prei, afgegarneerd met wat uitgebakken spek, krokantje van brood, augurkmayo en een chipje van zoete aardappel. De basis van het prijswinnende pannenkoeken beslag van ’t Noorden is met meel, boekweit en bloem van Molen De Vier Winden uit Vragender. Deze samensmelting van ingrediënten en de presentatie van Simon hebben ervoor gezorgd dat hij met de bronzen medaille terug naar Aalten ging. Een fantastische prestatie en daarmee de lekkerste pannenkoek van de provincie Gelderland.

Foto: Tamara Verheij | [Lees hier het volledige bericht]

't Noorden dringt door tot de Terras Top 100 van Nederland

Top recensie van Misset Horeca

“Een kleurenpracht schittert je tegemoet als je het terras van ‘t Noorden in Aalten oploopt. Dat is te danken aan de stoelen die een regenboog aan diversiteit vormen.

’t Noorden is een partycentrum en pannenkoekenhuis, en aangezien we niet komen feesten, gaan we voor de pannenkoek. Maar eerst de drankjes. Die worden netjes met het logo naar voren gedraaid. Het getapte bier heeft een perfecte schuimkraag tot de laatste druppel. Dan de pannenkoeken, prima uiteraard. Ze vullen erg goed en blijven tot op het laatste stukje warm.

Dit is een zaak die zich, op dit soort tijden, richt op ouders met kinderen. Dankzij de grote speeltuin aan het terras kunnen de kinderen zich prima vermaken hier, en de ouders kunnen rustig vanaf datzelfde terras de kinderen in de gaten houden. Prima opgelost zo. Maar, zo ervaren we zelf, ook zonder kinderen is het bij ‘t Noorden oprecht genieten van een fijne pannenkoek.”

Het Terras

Heerlijk een drankje nemen in de zon op ons kleurrijke terras

Het terras is open tijdens zomerse dagen met goed zicht op de grote speeltuin. De centrale ligging bij Aalten en de faciliteiten maken het een ideale plek voor een prettig verblijf. Want ook de omgeving van ’t Noorden is schitterend. De Achterhoek staat bekend om zijn natuur en dat is hier zeker te zien. Er worden aan de overzijde, op de parkeerplaats, ook 4 camperplaatsen aangeboden.

Speeltuin

Beleef de beroemde locomotief van 't Noorden en leef je uit!

Stap in en beleef de beroemde trein van ’t Noorden. Met rubberen valtegels in het eerste gedeelte van de speeltuin wordt rekening gehouden met een leeftijdsdoelgroep van 2 tot 6 jaar waarvoor enkele peuter en kleuter toestellen staan. Midden in de speeltuin is een grote air-trampoline, een overdekte zandbak, een klim en glij paradijs en een kabelbaan van 20 meter.

Om de speeltuin heen rijdt een op schaal na gebouwde locomotief waar kinderen voor €1,00 twee rondjes in mogen mee rijden. Onvergetelijk!

Openingstijden Pannenkoekenhuys

Woensdag t/m zondag

van 11.00 - 20.00 uur

Dagelijks geopend

van 11.00 - 20.00 uur

0543 - 472551
info@het-noorden.com
Lichtenvoordsestraatweg 44
7121 RA Aalten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Laat een bel mij terug notitie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.